Labdarúgás

2022.10.22. 16:38

Váratlan zalai siker és pontvesztés az NB III-ban

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a 14. forduló mérkőzéseinek zömét szombaton játszották. Zalából a Teskánd és a Nagykanizsa is idegenben lépett pályára – előbbi bravúros győzelmet aratott, utóbbi viszont meglepetésre nem tudott nyerni.

Varga Andor

A Teskánd az Érd otthonában szerzett értékes három pontot. Képünkön Szabó Martin egy korábbi, Puskás FC II elleni mérkőzésen

Forrás: ZH-Archívum / Pezzetta Umberto

 

Érdi VSE–Technoroll Teskánd KSE 1-4 (0-1)
Érd, 200 néző. Jv.: Tóth T.
Teskánd: Pergel D. - Bekő, Simonfalvi, Szinay (Fábián, 89.), Pergel B., Hetesi (Őr, 84.), Lórántfy, Potyi (Molnár, 90.), Bontó (Kiss, 89.), Bailo, Szabó M. Edző: Pergel Attila.
Gólszerzők: Farkas (58.), illetve Szabó R. (öngól, 5.), Pergel B. (55.), Szinay (62.), Bontó (81.).
Kiállítva: Szabó R. (14., Érd).

Bátran kezdett a hazai csapat, aminek gyors gól lett a jutalma – az Érd védője a középen érkező teskándi támadók elől segítette kapuba a labdát. Újabb tíz perc sem telt el, amikor Szabó R. újra a zalaiak malmára hajtotta a vizet, hiszen kiküzdött magának egy piros lapot. Az emberhátrány összezavarta az esélyes házigazdákat, de a Teskánd szünetig helyzetek sorából sem tudott ismét betalálni. A pihenő után gyorsan növelte előnyét a Teskánd, ám még gyorsabban érkezett a hazai szépítés. Ez a gól azonban inkább a vendégeknek használt, akik a folytatásban fegyelmezetten védekezve és ügyesen kontrázva megszerezték a bravúros győzelmet.

Pergel Attila: "Gratulálok a csapatnak, a fiúk ma igazán kitettek magukért! Fiatal csapat a miénk, s a játékunkban sajnos benne vannak a nagy különbségű vereségek, de a maihoz, vagy a kaposvárihoz hasonló bravúrok is."

Móri SE–FC Nagykanizsa 1-1 (1-0)
Mór, 100 néző. Jv.: Juhász.
FCN: Borsi - Szabó P., Kovalovszki, Kószás, Varga - János (Szilágyi, 55.), Kondor, Bence (Kovács Gy., 68.) - Béli (Pleszkán, 55.), Török (Bocskai, 37.), Lőrincz (Szökrönyös Z., 68.). Mb. edző: Bene Gábor.
G.: Varga (38.), ill. Pleszkán (78.).
Kiállítva: Borsi (35., Nagykanizsa).

Ami rossz ezen a meccsen a kanizsaiakkal megtörtént, szinte egy fél idényre elég. Kezdődött azzal, hogy edzőjük, Gombos Zsolt egészségügyi okokból nem tarthatott a csapattal, melynek kispadján így Bene Gábor meccselt. Aztán jött Borsi némileg balszerencsés kiállítása (egy hosszú indításnál a térfél közepén pattant kezére a labda), amit a Mór rögtön góllal büntetett meg. És mindezt tetézte a második félidőben Béli súlyosnak tűnő sérülése. Még szerencse, hogy közben történtek azért pozitív momentumok is, mint az NB III-ban most debütáló kapus, Bocskai bravúrja, aki az első játékrész hajrájában büntetőt védett. Majd a végén Kovalovszki beadása és Pleszkán fejese, mellyel a Kanizsa végül döntetlenre mentette a meccset. Amit azonban alaphelyzetben kötelező lett volna megnyernie.

Bene Gábor: "Csalódottak vagyunk. Rossz felfogásban kezdtünk, sok volt a hiba és a gyenge egyéni teljesítmény, ilyen játékkal senki ellen nem lehet nyerni." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában