„Muzsikálhatnak” a röpisek

2022.10.01. 07:21

Teljes megújuláson esett át a Liszt-iskola tornaterme, amely egyben a ZTE RK otthona is

Örömteli pillanatok résztvevői lehettek mindazok, akik jelen voltak pénteken a megyeszékhelyi Liszt-iskola tornatermében, hiszen teljesen megújult az idén ötven­éves tanintézmény tornacsarnoka, amelyet a ZTE Röplabda Klub 66 milliós taopályázatának köszönhetően sikerült felújítani.

Kerkai Attila

Az ünnepélyes avatáson készült csoportkép, amelyről a fiatalok sem hiányozhattak Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepélyes átadáson Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere felidézte, hogy 2014-ben azt vállalta a városvezetés, hogy tíz év alatt az összes iskolát felújítja. A Liszt-iskolában ez már megtörtént, ám a tornaterem még hátravolt, és összefogva a ZTE RK-val most ez is megvalósulhatott. Mint fogalmazott, az iskola múltjához méltó körülmények teremtődtek a sportolni vágyók számára, és megköszönte mindenkinek, aki ebben részt vett. 

Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy egy gyönyörű szép teremben lehetünk, hiszen valóban megújult sok minden. A beruházás során a lelátókat, a belső nyílászárókat újították fel, de a legszembetűnőbb változás, hogy a régi, elkorhadt parkettát egy új sportpadlórendszer váltotta. Ezenkívül a szertár is megújult. 
 


Galbavy Zoltán, a településrészt önkormányzati képviselője felidézte az iskola ötven­esztendős múltját, és azt, hogy az ének-zene tagozat mellett a Liszt-iskolában (korábban Kilián) a röplabda volt mindig az irányadó sportág. Evvel kapcsolatban idézte Bardi Gyöngyi korábbi olimpiai negyedik, Eb-bronzérmes röplabdázót, aki egyszer úgy fogalmazott: egy jó röplabdacsapat, ha együtt van, úgy muzsikál, mint egy zenekar. Találó párhuzam volt ez a röplabda és a zene kapcsolatára a Lisztben. Nem mellesleg a tornaterem megannyi emlékezetes koncert helyszíne is volt az iskola múltjában. 
Kajári Attila tankerületi igazgató úgy fogalmazott, az itt tanuló hatszáz diák napjait könnyíti meg az új tornaterem, Dala Bernadett, a ZTE RK elnöke pedig felidézte, hogy miként jutottak el a pályázattól a megvalósításig. Az ünnepség végén Berta Csaba, a kivitelező Zala-Ép Kft. ügyvezetője jelentette készre a beruházást, majd a röplabdázó fiatalok azonnal birtokba vették a küzdőteret. 

Végül is ezért történt minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában