Labdarúgó NB I

2022.10.28. 20:00

Moniz nélkül a ZTE FC – Csapatmunka lesz az egerszegi kispadon az FTC ellen

Több szempontból is kiemelt figyelmet kaphat a vasárnap (17.30) megrendezendő Ferencváros–ZTE FC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés, melyre az egerszegiek eltiltott vezetőedzőjük, Ricardo Moniz nélkül kénytelenek a fővárosba utazni, viszont az is elhangzott a kispadra leülő Dragóner Attila sportigazgatótól: mindent elkövetnek majd a győzelemért.

Kerkai Attila

Henry Wingo, az FTC és Ubochioma Meshack (jobbról), a ZTE játékosa a tavalyi találkozón. Akkor a ZTE bravúrt ünnepelhetett, vasárnap kiderül, idén mit hoz ez a párharc

Forrás: Szabó Miklós / NS

Dragóner, Moniz, FTC, ZTE – elég csak a neveket sorolni, hogy még pikánsabb legyen az NB I. 13. forduló zárómérkőzésének felvezetése. Dragóner Attila ferencvárosi kötődését nem kell ecsetelni, Ricardo Moniz kilenc éve volt az FTC vezetőedzője, a ZTE FC és az FTC híveinek egymás iránti szimpátiája közismert. Már ez is elég lenne, hogy valóban az átlagnál nagyobb figyelmet kapjon a találkozó, de itt van a Ferencváros nagyszerű menetelése és csütörtöki továbbjutása az Európa-liga csoportköréből, hogy mindezt még fokozni lehessen.

Ám természetesen Ricardo Moniz egy hónapos eltiltása miatt is érdekes lehet, hogy nélküle mire mennek az egerszegiek. Az FTC-nél korábban dolgozó holland szakember legfeljebb a lelátón lehet majd ott a Groupama Arénában. A kérdés az, hogy túltette-e magát a történteken a ZTE csapata, amit Dragóner Attilától, a ZTE FC sport­igazgatójától kérdeztünk, hiszen ő is leül majd a kispadra vasárnap.

– A hét második felére kiegyenesedtek a vonalak érzelmileg – mondta el evvel kapcsolatban a sportigazgató. – Arra koncentrálunk, hogy győzzük le a Ferencvárost, amely kimagaslik idehaza a mezőnyből és arra fókuszálunk, hogy a cél érdekében a lehető legjobb állapotba hozzuk a csapatot.

Arra a kérdésünkre, hogy az eltiltott Ricardo Moniz az edzéseken részt vesz-e, Dragóner Attila úgy felelt, hogy a klub az MLSZ szabályait teljes mértékben betartja és azt is, ami a fegyelmi határozatban szerepel. Hozzátette még: lezártnak tekintik a dolgot és csak a feladatukra koncentrálnak.

Hogy a mérkőzésen ki irányít majd a kispadon, arra vonatkozóan kiderült: teammunka lesz. 

– Egyértelműen most csak az FTC elleni mérkőzésre koncentrálunk és vasárnap csapatmunka lesz a meccselés. Egyelőre erre a mérkőzésre kiegészítve velem a szakmai stábot – válaszolta Dragóner Attila. – Zárjuk le a hetet és azt követően megbeszéljük a tapasztalatokat a későbbiekre. Azt szeretnénk folytatni, ami az eredeti célunk a bajnoki év eleje óta, hogy beépítsünk fiatal játékosokat és a mindenkori feladatra fókuszáljunk.

Dragóner Attila, a ZTE FC sportigazgatója több mint 250-szer lépett pályára a Ferencváros színeiben, két bajnoki címet és két kupasikert szerzett a zöld-fehérekkel. S hogy milyen lesz leülnie a kispadra az Üllői úton Dragóner Attilának? Íme a válasz:

– Meglepő, az biztos, hiszen nem készültünk erre. Biztos lesznek benne érzelmek, de most egy feladat van, hogy a játékosok a maximumot hozzák ki magukból vasárnap este.

A ZTE FC egy esztendeje nem kis meglepetésre 2-1-re győzött az Üllői úton, pontosan húsz évre rá, hogy 2001-ben győzelmet aratott az FTC vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában