Érmekben gazdag a szereplésük

2022.10.28. 21:01

Megállták a helyüket a zalai klubok karatékái a diákolimpiai döntőben

Ezúttal Szigetszentmiklósra látogattak a karatézók, ahol a WKF-diákolimpiát rendezték meg. Megyénk versenyzői ismét jól szerepeltek.

Kerkai Attila

A Toriki KHKE sportolói, balról Osbáth Lora, Csontos Simon, Takács Virág Vivien edző, Farsang Attila, Osbáth Hanna

Forrás: ZH

Az 54 egyesületből közel 600 fiatal nevezett erre a versenyre. Az egerszegi Toriki KHKE csapata két ezüstéremmel és két ötödik helyezéssel tért haza. Csontos Simon az egyik legnépesebb kategóriában, a 10-11 éves fiúknál állt rajthoz, ahol küzdelemben ezüstérmet szerzett. Farsang Attila a kadetok között (14-15 éves) három győzelemmel és egy vereséggel ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel. Osbáth Lora és Osbáth Hanna a kadét lányok között a nagyon erős mezőnyben az 5. helyen végeztek. 

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői sokadszorra is nagyszerűen szerepeltek a WKF-diákolimpián, amit érmeik is bizonyítanak. Horváth Maja Viktória (8-9 éves, B korcsoport) formagyakorlatban a második helyen végzett, kumitében ugyancsak a második lett. Darók Izabella (10-11 éves „A” korcsoport) formagyakorlatban a 2. helyen zárt, ahogy kumitében is ezüst­érmet szerzett. A nagyobbaknál, Lőcsei Fanni Lili (15-16 éves „A” korcsoport) formagyakorlatban nagyon szép katákkal az első helyen fejezte be a küzdelmeket, kumitében pedig a harmadik helyen végzett. Veilinger Ádám (16-17 éves „A” korcsoport) kumitében a dobogó harmadik fokára állhatott, Nagy Kata (12-13 éves „A” korcsoport) kumitében a második helyen zárt.

A ZSKE versenyzői. Alsó sor, balról: Darók Izabella, Horváth Maja Viktória, Nagy Kata. Felül: Dömötör Dávid edző, Lőcsei Fanni Lili, Veilinger Ádám, Dömötörné Cziráki Andrea edző
Forrás: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában