Sport

2022.09.28. 19:00

Továbbra is biztos háttérrel működik a Zalaegerszegi Vívó Egylet

Újabb támogatót jelentett be a Zalaegerszegi Vívó Egylet, ráadásul hosszú távú megállapodásról van szó, ami a mostani helyzetben a vívóklub stabil működésében is nagy segítséget jelent – hangzott el a szerződéskötéssel egybekötött szerdai sajtótájékoztatón.

Kerkai Attila

A ZVE és a Z-Service Kft. között megszületett megállapodás aláírása előtt a vívóklub elnöke, Darabos Géza felelevenítette az egerszegi vívás korábbi eredményeit, eseményeit, hiszen a megyeszékhelyen ötven esztendeje van jelen a vívósport. Maga a ZVE 1991-ben alakult meg, az elnök által elmondottak alapján a kétezres évek elején élték az „aranykort”, amikor válogatott versenyzőik voltak, világkupákat rendeztek, 2005-ben pedig a csúcspontot a felnőtt Európa-bajnokság megrendezése jelentette. Jött a vis�- szaesés, de a jelenlegi elnökség 2014-ben alakult meg, és szisztematikus munkával kezdtek el építkezni. Két és fél éve pedig elkészült az új vívócsarnok, ami aztán gyökeres változást hozott az életükben. Fekete Gábor vezetőedző ismertette a legújabb eredményeiket, hogy ismét van már három olyan fiatal versenyzőjük, akik a válogatott keret edzéseit látogathatják, Miszory Béla elnökségi tag pedig a kerekesszékes vívás elindítására volt büszke. Darabos Géza elmondta még, hogy a Z-Service Kft.-vel már korábban is tartották a kapcsolatot, de most egy hosszabb távú megállapodást köthetnek, ami azért fontos, hogy a működésük továbbra is stabil legyen. A Z-Service Kft. ügyvezetője, Lang Nándor úgy fogalmazott: örülnek, hogy ők is hozzájárulhatnak a vívóklub biztonságos működéséhez.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZVE és a Z-Service Kft. között megszületett megállapodás aláírása előtt a vívóklub elnöke, Darabos Géza felelevenítette az egerszegi vívás korábbi eredményeit, eseményeit, hiszen a megyeszékhelyen ötven esztendeje van jelen a vívósport. Maga a ZVE 1991-ben alakult meg, az elnök által elmondottak alapján a kétezres évek elején élték az „aranykort”, amikor válogatott versenyzőik voltak, világkupákat rendeztek, 2005-ben pedig a csúcspontot a felnőtt Európa-bajnokság megrendezése jelentette. Jött a visszaesés, de a jelenlegi elnökség 2014-ben alakult meg, és szisztematikus munkával kezdtek el építkezni. Két és fél éve pedig elkészült az új vívócsarnok, ami aztán gyökeres változást hozott az életükben. Fekete Gábor vezetőedző ismertette a legújabb eredményeiket, hogy ismét van már három olyan fiatal versenyzőjük, akik a válogatott keret edzéseit látogathatják, Miszory Béla elnökségi tag pedig a kerekesszékes vívás elindítására volt büszke. Darabos Géza elmondta még, hogy a Z-Service Kft.-vel már korábban is tartották a kapcsolatot, de most egy hosszabb távú megállapodást köthetnek, ami azért fontos, hogy a működésük továbbra is stabil legyen. A Z-Service Kft. ügyvezetője, Lang Nándor úgy fogalmazott: örülnek, hogy ők is hozzájárulhatnak a vívóklub biztonságos működéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában