Papírforma és presztízs

2022.09.30. 19:15

Rangadó a labdarúgó NB III-ban

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportban a szerdai hétközi fordulót egy "rendes" hétvégi játéknap követ, mégis, ad ennek egyfajta különlegességet az újabb zalai derbi. Nevezzük így, hiszen a többi hasonló találkozót is megilleti ez. Vasárnap 15 órakor az FC Nagykanizsa a Technoroll Teskándot fogadja az Olajbányász-pályán.

Lőrincz Bencéék (17) vasárnap megyei riválist fogadnak

Fotó: Szakony Attila

Az őszi  három  zalai rangadó közül ez lesz az utolsó a sorban, hiszen a Nagykanizsa-ZTE FC II., és a Teskánd-ZTE FC II.  párharcokon már túljutottak az érintett csapatok. Vasárnap  jön  tehát a harmadik, az előzmények  pedig  ismertek:  szerdán a kanizsaiak  idegenben  2-0-ra kaptak ki a  forduló rangadóján a Veszprém  vendégeként, a Teskánd viszont egy  hatmeccses vereségszériát zárt le a  Zsámbék elleni hazai  5-1-es sikerével.  

A zalai  rangadó előtt a két  edzőt kérdeztük az esélyekről, illetve  elvárásaikról. 

- Volt már ilyen meccsünk, hogy  a tabella alapján  mi  voltunk az abszolút favoritok, aztán  adódtak mégis nehézségeink  -   kezdve evvel Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. - Megpróbáljuk mentálisan   és fizikálisan is felkészíteni a csapatot erre a mérkőzésre.  Szerdán  vesztettünk,  és  csalódottak voltunk,  hiszen a harmadik percben  védelmi hibából bekapott gól  felborította a remélt forgatókönyvet. A Veszprém elleni meccsben  érzésem szerint  több volt.   Most vasárnap a tabella alapján mi vagyunk az esélyesek, de  egyáltalán nem becsüljük le a Teskánd  együttesét.  Amennyiben csapatom a jobbik arcát mutatja, akkor  nem lesz gond, ha a rosszabbikat, akkor  nagyon nehéz dolgunk lesz. Megyei  rangadó jó, fogadkoznak a fiúk, hogy  itthon tartjuk a három pontot. 

- A Nagykanizsa  egy nagyon jó csapat, még a bajnoki címre is esélyes a végére -    így Pergel Attila, a  teskándiak vezetőedzője. - Csapatomnak  jól jött a szerdai  győzelem,  hiszen  annak ellenére, hogy az előző  meccseink  vereségekkel zárultak, a játékunk  annál azért  jobb volt, minthogy csak kikapjunk.  Kissé meg voltunk törve, de bízom benne, hogy vasárnap egy látványos jó meccset vívunk. Mindenképpen szeretnénk megnehezíteni a kanizsaiak dolgát. A hangulat jó és bizakodó, de nem mi vagyunk az esélyesek. Ugyanakkor  egy megyei rangadó presztízst is ad a találkozónak.   

A harmadik zalai együttes, a ZTE  FC II.  vasárnap 11 órától az élbolyhoz tartozó Tatabányát látja vendégül.  Az egerszegiek  szerdán  egy nagyon fiatal átlagéletkorú (18 év) csapattal 7-0-s vereséget szenvedtek a  Komárom otthonában. Az eredmény súlyos vereségre utal, de csak számszerűleg az, hiszen  Koller Zoltán csapata az első félidőben akár  vezethetett volna is. A szünet után jött gyors kiállítás  és emberhátrány  alapvetően megzavarta a fiatal csapatot.  Vasárnap a Tatabánya  lesz az esélyesebb ez nem vitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában