Az érmek mellett sportdiplomáciai siker is született

2022.09.15. 20:30

Jól szerepeltek a vidékbajnokságon az egerszegi Toriki KHKE karatékái

Vidékbajnokságon jártak az egerszegi Toriki KHKE karatékái, akik nem is tértek haza üres kézzel a Tiszaújvárosban rendezett eseményről.

Kerkai Attila

A Toriki KHKE érmesei, balról Farsang Attila, Osbáth Lora, Csontos Simon és Osbáth Hanna edzőikkel, Takács Ferenccel és Takács Virág Viviennel Fotó: ZH

A  II. WKF Magyar Karate Vidékbajnokság  elnevezésű viadalra 21 vidéki egyesület  kétszáz  versenyzője nevezett. Az esemény a Magyar Karate Szakszövetség vidékfejlesztési stratégiájának elemeként 2019-ben Szarvason indult útjára. Elsődleges cél a vidékbajnoki címek eldöntése, ezen felül az is szempont, hogy a vidéki klubok egysége és összetartása is  megerősödjön. 

A koronavírus-járvány miatt  viszont az elmúlt két esztendőben  szünetelt a viadal,  ám  a hét végén ismét összegyűltek a  vidéki klubok képviselői, ezúttal Tiszaújvárosban. A  zalaegerszegi  Toriki KHKE  négy  versenyzővel képviselte magát az eseményen  és a nagyszerű küzdelmeknek köszönhetően szép eredmények születtek. Egy  arany-,  két  ezüst- és egy  bronzéremmel tértek haza a zalai sportolók. 

  Ezen felül egy    sportdiplomáciai sikert is elért a Toriki KHKE, hiszen 2023-ban  az egerszegi egyesületünk rendezheti meg a III. Magyar WKF Karate Vidékbajnokságot.  Takács Ferenc, a klub elmnöke már most jelezte, hogy a  verseny megszervezése és színvonalas lebonyolítása érdekében más most  előzetes egyeztetéseket folytattak a Magyar Karate Szövetséggel és a regionális központok vezetőivel.

 A Toriki  KHKE  versenyzőinek vidékbajnokságon elért  eredményei. 

Leányok. Kadet. +61 kg (A kategória): 1. Osbáth Hanna, 2. Osbáth Lora. Fiúk. Kadet. -63 kg (A kategória): 3. Farsang Attila. U12. -40 kg (C kategória): 2. Csontos Simon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában