A kanizsai nők első pontja

2022.09.22. 17:00

Győzelem, döntetlen és vereség is jutott Zalába a kézilabda NB II-ben

A kézilabda NB II-ben a 2. fordulót rendezték meg az elmúlt hétvégén, de a Hévíz női csapatának ez a játéknap jelentette az idei bemutatkozást.

ZH

Szabó Eszter hét góllal járult hozzá a kanizsai pontszerzéshez

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Nők, Délnyugati csoport:

Tungsram SE Nagykanizsa– Dunaújvárosi KKA U22

24-24 (12-12)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Erdélyi, Kertész.

Tungsram: Dudora – Szmodics V. 3, Szabó E. 7/3, Krenner 3/1, Balogh B. 2, Kovács B. 2, Szmodics D. 3. Csere: Tóth K. (kapus), Ács, Andor, Csivre E., Csivre V. 3, Hári, Kovács D., Szmerk, Kovarszki 1. Edző: Baranyai Zsolt.

Ellentétes játékmenetet tükröző félidők után alakult ki a döntetlen. Szünet előtt a más sportesemény miatt a Tungsram-csarnokba visszaköltözött hazaiak küzdötték vissza magukat hátrányból, míg a mozgalmas záró pillanatokat – és sűrű kiállításokat – tartogató találkozó második harminc percében az újvárosiak kapaszkodtak vissza egálra.

Jók: Dudora, Szabó E.

Hévíz SK–Gárdony- Pázmánd U22 28-29 (12-18)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Hévíz: Molnár A. – Pem 2, Burghardt V. 4, Holczbauer 2, Duzsik 2, Morácz 3, Fekete 4. Csere: Zóka-Győri (kapus), Gergály 1, Pusztai, Holczer 5, Molnár V. 5, Borsi, Bogár. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

A találkozó előtt köszöntötték Molnár Annát, aki 200. mérkőzését játszotta a fürdővárosi zöld-fehérek színeiben. Jól kezdtek a hazaiak, 6-5-nél még vezettek, ám az első féli­dő végén – főleg az eladott labdák miatt – tíz percen át gólképtelenek maradtak, míg a vendégek ötöt is lőttek. Fordulás után a hévíziek új szellemben és összetételben kísérelték meg a felzárkózást, válaszul a vendégek visszahozták a padról legjobbjaikat (45. p.: 20-25). A házigazda remek hajrával izgalmassá tette az utolsó perceket, és kevés híján kiegyenlített. A zalaiak a meccs nagyobb részében nyújtott játékukkal rászolgáltak az egyik pontra.

Jók: Fekete, Molnár V., Holczer.

Férfiak, Délnyugat:

Dunaújvárosi AC– Tungsram SE 22-29 (8-12)

Dunaújváros, 50 néző. Jv.: Garai, Varasdi.

Tungsram: Szabó M. – Csordás 6, Füstös 2, Hári 2, Kovacsics 1, Szabó G. 5/1, Sass 2. Csere: Szolák (kapus), Balogh P. 6, Péter B. 2, Vadász 3. Edző: Csalló Ádám.

A címvédő Tungsram SE esélyeshez méltó játékkal  és különbséggel győzött Dunaújvárosban. A hatvan perc során 1-1-nél volt utoljára döntetlen az állás, attól kezdve a végig nagyon magabiztos vendégek vezettek. Az eredményjelzőn lényegében folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. Kétszer fordult elő, hogy a Fejér megyeiek fel tudtak zárkózni három gólra, de Csalló Ádám csapatának sikere nem forgott veszélyben.

Jók: Balogh P., Csordás, Szabó G.
 

Férfi rangadó


Szombaton (16 óra, Kanizsa Aréna) a Tungsram SE férfi csapatára rangadó vár: a tabella 3. helyén álló zalaiak az éllovas balatonboglári NEKA U23 csapatát látják vendégül. A szezont mindkét gárda két sikerrel kezdte, de a vendégek gólkülönbsége valamivel jobb. Női csapataink közben utaznak: a Tungsram (szombat, 18) Nagyatádon, a Hévíz pedig (vasárnap, 17) Szekszárdon lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában