Az első vereség és egy fontos siker

2022.09.28. 20:30

Felemás lett a zalai női csapatok hazai mérlege, de maradtak az élbolyban

A női labdarúgó NB II. Nyugati csoportban a ZTE FC hazai pályán szerzett értékes győzelmet, míg az addig hibátlanul menetelő FC Nagykanizsa elszenvedte első vereségét, ráadásul hazai pályán.

Kerkai Attila

Vitusz Nikolett egyedül a „túlerővel” szemben. Ez a lövés nem ment be, de nyert a ZTE

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC–Pénzügyőr SE 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kulcsár.
ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Pupos, Nyári (Regőci), Grubits, Szabó, Kopcsándi, Harsányi, Vitusz, Hargas. Edző: Pergel Andrea.
Gólszerző: Pupos (33.).
A középmezőnyben tanyázó fővárosiak ellen a zalaiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. A ZTE irányított a találkozó során, és fél óra után Pupos szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A vendégek a bekapott gól után sem roppantak össze. A házigazda egerszegiek fölényben játszottak, helyzeteket is kialakítottak, de ezeket rendre elhibázták. A fővárosiak nem jelentettek veszélyt a ZTE kapujára. Küzdelmes, nehéz mérkőzésen értékes három pontot szerzett a hazai együttes.
Pergel Andrea: „A kilencven perc során végig uraltuk a találkozót. Azért nem nyertünk nagyobb különbséggel, mivel a helyzetkihasználással továbbra is gondjaink vannak.”

FC Nagykanizsa–Azul Verde SC 1-6 (1-3)

Olajbányász-stadion, 150 néző. Jv.: Varga L.
FCN: Andor – Molnár, Gergelics, Farkas, Németh (Balassa, 63.), Szollár, Sóstai, Szabó, Nagy-Fáró, Vizi (Szeibert, 75.), Köröcz. Edző: Benedek József.
Gólszerzők: Köröcz (27.), illetve Vojnity (25., 76.), Kókai (37.), Sárkány (42.), Csamangó (69.), Kemény (87.).
A tabella második helyezettje fogadta a harmadikat, rangadó volt tehát a mérkőzés, melyen a vendégek kapujuk elé húzódtak és gyors csatáraik révén veszélyes kontrákat vezettek. Az első félidőben a Kanizsa nem találta a ritmust, így az első gólra hiába volt gyors hazai válasz átlövésből, a játékrész jelentős zalai hátránnyal ért véget. Fordulás után feljavult és irányított a házigazda, ám a fővárosiak védekezését nem tudta feltörni. Az Azul Verde újabb gyors ellencsapások végén növelte előnyét, biztosan nyert és előzött a tabellán.
Benedek József: „A gólkülönbség túlzott, hiszen a futballt – főleg a második fél­időben – mi játszottuk, ellenfelünk csak kontrázott. Más kérdés, hogy ehhez a hibáinkkal bőven megadtuk nekik a lehetőséget.”
A 6. fordulóban, szombaton (október 1., 15 óra) a tabellát öt győzelemmel és 30-0-s gólkülönbséggel vezető Budaörs látogat Nagykanizsára, a ZTE FC pedig a PVSK-hoz látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában