Három érmet szereztek a nagykanizsai viadalon

2022.09.26. 18:34

Az egerszegi HagymaGym ZSE fekvenyomói remekeltek az ob-n

A Kanizsa Arénában rendezték meg az idei ifjúsági, junior, és masters RAW fekvenyomó országos egyéni és csapatbajnokságot, amelyen a megyeszékhelyi HagymaGym ZSE három versenyzője is dobogóra állhatott.

Varga Lívia

Az összetettben a negyedik helyen végzett a HagymaGym ZSE csapata (balról): Simàn Mihàly, Henczi Marcell és Nèmeth Gergő

Fotó: Simán László

A zalaegerszegi egység a junior korcsoport két legfényesebb érmét hozta el Nagykanizsáról: Simán Mihály 130 kilogrammos teljesítményével a tavalyi második helyezés után most a 83 kilogrammos súlycsoportban a juniorok legjobbja, azaz aranyérmes lett. Korcsoportja teljes mezőnyében, az abszolút összevetésben az előkelő második helyet szerezte meg. Németh Gergő 95 kilogrammot teljesítve ugyancsak a junior korcsoport 83 kg-os mezőnyében ezüstérmet vívott ki magának. Ő a tavalyi fekvenyomó ob-n még nem fért fel a dobogóra.
Henczi Marcell az ifjúságiak 83 kg-os súlycsoportjában versenyzett eredményesen, és 92,5 kilogrammos teljesítménnyel bronzérmes lett. A fiatal versenyző idén tavasszal országos diákolimpiai bajnok volt, ez volt az első országos fekvenyomó bajnoksága.
A HagymaGym a csapatok versenyében ugyancsak jól szerepelt: az egerszegiek a negyedik legeredményesebb klubként térhettek haza Nagykanizsáról.
– Mindhárom sportolónk nagyon jól versenyzett – értékelt Hajmási György, a HagymaGym ZSE edzője. – Jövőre egy nagyobb csapattal, női versenyzőkkel készülünk, hogy még jobb eredményeket érjünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában