Zoran Lesjak is pályára lépett Teskándon

2022.08.17. 20:29

Újra rangadót nyert a ZTE II. (videó)

A labdarúgó NB III-ban tegnap rendezték meg a 4. fordulót, mely a Nyugati-csoportban zalai rangadót tartogatott.

Piros mezben Szilágyi Adrián okoz gondokat a csornai védelemnek Fotó: Szakony Attila

Technoroll Teskánd KSE– ZTE FC II. 1-3 (1-1)

Teskánd, 200 néző. Jv.: Dombi O.

Teskánd: Pergel D. – Simonfalvi (Szabó M., 15.), Bekő, Bolla – Szinay (Borbács, 67.), Őr, Potyi, Hetesi (Molnár A., 41.), Lórántfy (Fábián, 67.) – Pergel B., Bontó. Vezetőedző: Pergel Attila.

ZTE FC II.: Németh E. – Lesjak (Kámi, 46.), Safronov (Jóna, 74.), Gergely B., Csóka – Papp Cs., Krivotsuk (Kosovcsuk, 79.), Murár (Vert, 74.), Kovács B. (Györe, 46.) – Boros, Klausz. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Hetesi (23.), illetve Klausz (43.), Boros (46.), Papp Cs. (93.). .

Fotó: Pezzetta Umberto
 

A zalai derbin a ZTE FC II-nél bőven akadtak visszajátszók, hogy mást ne említsünk, Zoran Lesjak sérülése után most már meccsen is beszállt a játékba. Az egerszegiek igyekeztek nyomás alá helyezni a hazaiakat, akiknél a játékkal megpróbálkozó Simonfalvi Gábor korán cserét kért. Majd a vezetés is összejött hazai oldalon, Pergel B. elfutása után Hetesi lőtte ki a bal felső sarkot. A forróságban küzdelmes találkozót láthattunk, majd újabb kényszerű teskándi cserét, miután a gólszerző Hetesi a combjához kapott. És a baj nem járt egyedül: a 43. percben a ZTE részéről a korábban a kapufát is eltaláló Klausz szöglet után a bal felső sarokba fejelve egyenlített. Gyors egerszegi góllal indult a második félidő, s a vezetés megnyugtatta a ZTE II-t. A kék-fehérek átvették a játék irányítását, de miután újabb gólt nem tudtak szerezni, nyílt maradt a meccs. A Teskánd próbálkozott becsülettel, szögleteket is kiharcolt. A házigazda a végén kitámadott, Pergel kapus is előrement, a ZTE II. pedig ezt kihasználva eredményesen végigvitt egy kontrát.

Fotó: Pezzetta Umberto
 

Pergel Attila: „Remélem, nemcsak ellenünk áll majd fel így a ZTE… Vezetésünk után a fordulópontot Hetesi sérülése jelentette. Gyorsabb kontratámadásokkal lehetett volna még esélyünk a végén, de összességében megérdemelten nyertek a vendégek.”

Koller Zoltán: „Nehéz mérkőzésre számítottam és az is lett. Megérdemelten nyertünk, a Teskándnak pedig sok sikert kívánok a bajnokságban.”

 

FC Nagykanizsa– Csornai SE 5-1 (3-0)

Olajbányász-stadion, 100 néző. Jv.: Bana.

FCN: Borsi – Szabó P. (Aszalos, 75.), Kovalovszki, Szanyi, Varga D. – Szilágyi A. (Béli M., 46.), Kondor, Godzsajev (Bence, 70.) – Szökrönyös D., Török M. (János, 64.), Lőrincz (Pleszkán, 46.). Edző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Lőrincz (4.), Kondor (9.), Török M. (23.), Béli M. (57.), János (64.), ill. Szalka (50.).

 

A rekkenő hőségben megrendezett és ezért persze ivószünetekkel tarkított mérkőzésen a Kanizsa teljes mértékben uralta az első félidőt, ráadásul a játékban megmutatkozó fölényén túl sorra rugdalta a gólokat is. Az összecsapás szűk 25 perc alatt eldőlt, és bár fordulás után a vendégek váratlanul ráijesztettek a házigazdára (Szalka lába nagyon elsült, emlékezetesen nagy gólt ragasztott messziről a bal felső sarokba), dél-zalai részről szerencsére a cserék is folytatták a gólgyártást.

Gombos Zsolt: „Ma a győzelem volt számunkra a legfontosabb, hiszen itthon még nem tudtunk nyerni ebben a bajnokságban. A kapott gólért kár, de a sikerünk nem forgott veszélyben. Elégedett vagyok a csapattal, ma ennyire volt szükség, s már a következő feladatra koncentrálunk. A győzelmet 61 évesen elhunyt törzsszurkolónknak, Gerencsér Zoltánnak ajánljuk.”

További eredmények: Fehérvár II.–ETO Akadémia 2-2, Kelen SC–Puskás II. 1-1, Móri SE–Tatabánya 1-5, Gyirmót II.–Balatonfüred 2-2, Érdi VSE–Kaposvár 1-2, VLS Veszprém–Budaörs 1-0, Zsámbék–III. Ker TVE 1-4, Bicske–Komárom 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában