Pénteken már csoportmérkőzéseket rendeznek

2022.08.04. 19:30

Strandkézilabda-víkend Vonyarcon, a legjobbakkal

A strandkézilabda-bajnokság utolsó kvalifikációs tornáját rendezték a hétvégén Salgótarjánban.

ZH

A Hír-Sat BHC játékosa, Vizes Patrik (fehérben) a legutóbbi tornán

Forrás: Hír-Sat BHC

A külföldi csapatok indulásával nemzetközileg is jegyzett, erős mezőny indult, amiben a döntőig jutott a keszthelyi Hír-Sat BHC, amely a legjobbakkal együtt péntektől vasárnapig Vonyarcvashegyen vendégeskedik az ob-döntőben.
A keszthelyiek Salgótarjánban csoportharmadikként az egyenes ági kiesésre kerültek, innen harcolták ki a döntőbe kerülést.
– Szombaton szerény kerettel kezdtük a tornát, esett az eső, ami nekünk nem kedvezett, ezért fejben sem voltunk ott – mondta Somogyi Péter edző. - Így viszont több fiatalnak tudtunk játéklehetőséget biztosítani, akik megízlelték egy rangos torna hangulatát. Sokat tanultak, fejlődtek és pozitív élményekkel gazdagodtak.
A döntőben a legeredményesebb horvát csapattal, a hétszeres Masters Kupa győztes Detono Zagrebbal kellet játszani az első helyért, ezen játéklehetőséget kapott John András, Jordán Bence, Gyene Norbert, Tüske Bátor, Sápi Adorján, Nagy Balázs, Vizes Patrik, Máté Vendel, Veszely András.
–  Szerencsére vasárnapra sokat javult az idő, megérkeztek kulcsjátékosaink, így jól sikerültek másnapi mérkőzéseink – folytatta az edző. – A döntőben jól sikerült az első félidő, végig vezettünk, köszönhetően a támadások pontos befejezésének. A második játékrész már szorosabb lett, kimaradt helyzeteink a sokat javuló horvát kapus teljesítményét dicsérik. A szétlövésben nem sikerült megújulnunk és kikaptunk 2:1-re, másodikak lettünk.
A torna legjobb játékosának járó különdíjat John András vehette át az eredményhirdetéskor.
Pénteken pedig már kezdődik Vonyarcvashegyen a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság döntője. Itt indul többek között a Magyar Kupában első helyet szerző jogaként a Hír-Sat BHC is. A Balaton legjobb strandja 2022 kitüntető címmel elismert Lidó Strandon rendezik a hét végi tornát, mindkét nem küzdelmében elkészültek a csoportbeosztások (12-12 csapat vesz részt a döntőben). A férfiaknál egyértelműen a zalai színeket képviselő keszthelyi Hír-Sat BHC az esélyes az első helyre.
–  Már ismerjük a csoportbeosztásunkat, nagyon készülünk a hétvégi döntőre. Jó csapattal fogunk kiállni – jegyezte meg Somogyi Péter, majd így folytatta. – Szeretnénk hazai pályán a legjobb formánkat nyújtani, ismét mindent megteszünk a győzelemért és örülnénk, ha sokan biztatnának minket játék közben.
A csoporttalálkozók pénteken leszenk a vonyarcvashegyi Lido Strandon kialakított pályán 15 órától egészen 20 óráig. Szombaton folytatódnak a csoportmeccsek (10.00-18.00). Vasárnap 9 órától a negyeddöntőkön és a helyosztókon lesz a sor, a döntők előreláthatóan vasárnap 17.20-tól, illetve 17.40-től kerülnek megrendezésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában