Huszonötből hetedszer

2022.08.10. 08:01

Ismét bajnok lett a kanizsai Zemplén SE lábtollas férficsapata

A sportág egyik hazai fellegvárában, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon idén immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Hungarian Open Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot.

Kühne László

Kanizsai férfiak a dobogó tetején

Forrás: Zemplén SE

A viadalon tíz európai és egy távol-keleti ország játékosai vettek részt, a mezőnyben pedig természetesen ott voltak a nagykanizsai Zemplén SE lábtollasai is. Közülük a férficsapat – Farkas Balázs, Horváth Gergő, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre összeállításban – végül mindenkit megelőzve végzett a 31 csapatból álló mezőny élén.

A bajnoki címig egyébként hosszú volt az út: egy-egy cserszegtomaji és pusztaszeri, hat újszászi, valamint két német gárdát (Lipperode, FFC Hagen) is le kellett győzniük. A torna 25 éves történetében hetedszer lettek bajnokok a kanizsai férfiak, és tették ezt úgy, hogy valamennyi alkalommal Takács Endre volt a csapatkapitány. A második helyen az FFC Hagen, a harmadikon pedig a hongkongi együttes végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában