Fogathajtás

2022.08.10. 20:30

Dámalovas bemutató színesíti a zalalövői fogathajtó versenyt

Várhatóan rekordszámú indulóval rendezik meg e hét szombatján azt a CAN C kategóriás kettesfogathajtó versenyt, amelynek a két éve átadott felsősötétmajori lovas pálya ad helyet.

Gyuricza Ferenc

Képünkön Szalár Róbert fogata a tavalyi zalalövői versenyen

A Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület által szervezett rendezvényen számos szórakoztató és egyéb kísérő program is várja az érdeklődőket. A Zala megyei fogathajtó bajnokság zalalövői rendezvénye két külön versenyszámot foglal magába, a 10.30 órakor kezdődő kétfordulós akadályhajtást a délután folyamán vadászhajtás is követi. Előbbire eddig mintegy harminc hajtó adta le nevezését, a zalai sportolók mellé Somogy, Vas, Veszprém, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyéből, valamint a Felvidékről is érkeznek versenyzők. 

A rendező egyesület tájékoztatója szerint a kétfordulós akadályhajtás kifejezetten nehéz, technikás pályán zajlik majd, a fogatoknak hídon, illetve vizesárkon is át kell hajtaniuk. A program ünnepélyes megnyitóját 13 órakor tartják, köszöntőt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője mond. A kétfordulós akadályhajtást követően – várhatóan 15.30 órakor – egy, a térségben még sosem látott produkciót, dámalovas bemutatót tartanak, amelynek szereplői Budapestről érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában