Staféta

2022.08.05. 12:00

Az asztalitenisz diákolimpiai sikereket megszépítették az eltelt évek

Folytatjuk a sportolók visszaemlékezéseit felelevenítő népszerű sorozatunkat. Múlt pénteken Horváth Gábor a stafétát a kanizsai Kahotek Kristóf asztaliteniszezőnek adta át, arra kérve, hogy elevenítse fel a számára legemlékezetesebb nagykanizsai sportpillanatot.

Benedek Bálint

Kahotek Kristóf

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Sportos családba született, hiszen édesapja, Kahotek Ferenc a Mező-gimnázium testnevelő tanára. Saját bevallása szerint már kisgyermekként is sportközvetítéseket nézett a televízióban a család. A Zrínyi-iskola tanulójaként Faller Zoltán labdarúgó szakkörét látogatta, aztán az Olajbányász SE csapatának utánpótlás korosztályáig jutott.

– Mindig húsosabb, ducibb gyerek voltam, futni sem szerettem – mesélte. – A társaság viszont jól összerázódott, jól is szerepeltünk, bár néhány évig terelgettem a labdát, de éreztem nem ez az utam. Egyik jó barátom, Munkácsi Gyula ajánlotta fel, hogy menjünk el pingpongozni. Ez sem volt teljesen ismeretlen sportág, hiszen apuval gyakran ütögettünk a Platán sori betonasztalon. A Kanizsa Sörgyár SE csapata a Péterfy-iskolában tartotta akkor még az edzéseket, ahol jól ment és biztattak bennünket. A sikerélmény lendített előre, így végül én maradtam.

Tizenhárom évesen kezdett, először diákolimpiákon szerepelt még nem igazolt versenyzőként. Jó élményként maradt meg Kristófban, hogy rögtön az első viadalán dobogós lett.

– A következő évben, 8. osztályosként a városi és a megyei diákolimpiát is megnyertem, az országost is majdnem – mosolygott. – Bejutottam a döntőbe, de sajnos három meccslabdáról kikaptam. Jól emlékszem, 10:7 arányban vezettem a döntő szettben egy ceglédi srác ellen, de valószínűleg izgultam és a rutin meg hiányzott. Akkor dühösen vettem tudomásul az eredményt, de az évek megszépítették és jó emlékként gondolok rá vissza.

Később szerepelt a Zala megyei férfi bajnokságban, aztán következett az NB III-as pontvadászat, amit az asztalitenisz NB II követett Nagykanizsán. Ifjú játékosként sokat tanult, a kortársaival jó csapatot alkottak és inspirálták egymást a még jobb eredmény elérésében. Aztán 2014-15-ben bajnoki címet szereztek az NB II-ben, viszont akkor nem lépett feljebb a gárda. Legutóbb a zalakomári asztalitenisz gárdával az NB III-ban szerepelt, mellette persze a labdarúgás is megmaradt hobbinak, gyakorta a baráti társaságával rúgja a bőrt.

Kahotek Kristóf a stafétát Horváthné László Renáta egykori kézilabdázónak adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában