Az "öregek" tekertek

2022.08.11. 13:00

A ZKSE felnőttjei indultak a hegyikerékpáros maratonon

Ötfős csapattal vett részt a nagy hagyományokkal bíró, idén már huszonkettedik alkalommal megrendezett Bükk Maraton mountain bike-versenyen a megyeszékhelyi Green Zone-ZKSE.

Varga Andor

Az egyaránt kategóriagyőztes Endrédi Máté (elöl) és Horváth Sándor Endre az őrségben lezajlott gravel-verseny céljábanFotó: KLND/Apjok Róbert

Fotó: [email protected]

A Bélapátfalva térségében lezajlott viadal különleges élmény volt az egerszegiek számára.

- Ezúttal csak „öregek” indultunk, ez volt az első ilyen alkalom azóta, hogy 2014-ben elkezdtük a munkát a gyerekcsapatunkkal - mondta el Horváth Szabolcs, az egyesület elnöke, aki maga is kerékpárra ült a Bükkben. - Minden úgy volt, mint versenyző korunkban, egyikünknek sem voltak edzői vagy vezetői feladatai, valóban különleges volt ily’ módon felidézni a régi szép időket. Meg is beszéltük a többiekkel, hogy ezentúl időről időre a programba illesztünk majd hasonló alkalmakat.

Az elnök elmondta még: a maratont ideális kerékpáros időjárási körülmények között rendezték meg. Az idei szárazságról azonban sokat elmond, hogy a verseny előtti éjszaka végig esett az eső, az erdei nyomvonal mégis teljesen száraz volt, a rajttól a célig egyetlen tócsát láttak csupán.

A maratonon három távon indítottak futamokat, a ZKSE-sek a közép (51 kilométer 1500 méter szintemelkedéssel) és a hosszú (78, 2100) kihívást választották.

Eredmények. Férfiak, felnőtt, hosszútáv: 6. Farkas Péter. Master2, középtáv (40-50 év): 8. Horváth Szabolcs, 10. Horváth Sándor Endre, 25. Czenki Tamás. Hosszútáv: 7. Dervalics Gábor.

Érdekességként megemlíthető, hogy hosszútávon a master2-es Dervalics Gábor idejével a férfi felnőtt mezőnyben befért volna az első öt közé.

A Green Zone-ZKSE tagjai úgynevezett gravel eseményeken is részt vettek a közelmúltban. Erről a versenyágról azt kell tudni, hogy a hegyikerékpár olimpiai (XCO) változatánál „barátságosabb”: lankásabbak az emelkedők és a lejtmenetek sem annyira technikásak - a természet közelsége és a kerékpározás viszont ugyanaz. Az egerszegiek által megcélzott két verseny az országos KLND Gravel Sorozatba illeszkedett, és a résztvevők elmondása szerint - az elért dobogós eredmények miatt is - nagy élményt jelentett mindannyiuknak.

Eredmények, Vasvári KLND, nők, felnőtt: 3. Chovanyecz Emese. Férfiak, master: 3. Dervalics Gábor. Ebike: 1. Nemes Tibor. Őrségi KLND, hosszútáv, férfiak, master: 3. Dervalics Gábor. Ebike: 1. Nemes Tibor. Rövidtáv, férfiak, U19: 1. Endrédi Máté, 3. Nemes Ferdinánd. Master: 1. Horváth Sándor Endre, 2. Czenki Tamás. Nők, ebike: 1. Marosi Eszter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában