Két város, egy teniszverseny

2022.08.31. 08:00

A ma rajtoló szenior viadalra 20 országból több mint 200 indulót várnak

Szerdán kezdődik a szenior teniszezők 46. Lénárt László Emlékversenye, s a korábbi évek tapasztalatából kiindulva most automatikusan Keszthelyt jelölhetnénk meg helyszínnek, ám ez csak részben lenne igaz. A Balaton-parti város mellett ugyanis az idei, vasárnapig tartó viadal a megyeszékhelyi ZTE Tenisz Klubban is zajlik.

Kerkai Attila

Erdei Csaba, Papp Zoltán és Bor Zsolt, a ZTE TK vezetőségének tagja a verseny előkészítésén dolgozik Fotó: Szekeres Péter

A sportágban jól bejáratott versenyről van szó, Keszthelyen pedig a mezőny mindig jól érezte magát az elmúlt évtizedekben. Ám a körülmények most úgy adódtak, hogy nem maradt elegendő, megfelelő minőségű pálya a Balatonnál, így a Szenior Tenisz Szövetség és a másik rendező, a keszthelyi Helikon TC úgy döntött, Zalaegerszeget is bevonja a rendezésbe. Itt pedig tárt karokkal fogadták az ötletet.

Kedden már nagyban szerelték az eredményjelzőket a ZTE Tenisz Klubnál, mert a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) 700-as besorolású veterán versenyén ez a berendezés is előírás. Erdei Csaba, a Szenior Tenisz Szövetség elnöke is a helyszínen segített.

– Keszthelyen lecsökkent a használható pályák száma, hiszen csak jövőre sikerül elvégezni a tervbe vett felújításokat – mondta az előzményekről az elnök. – Egerszegen pedig nemrég rendeztünk szenior viadalt, és a helyszín teljesen megfelel az ITF-előírásoknak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a 60 év feletti korosztályok versenyeit Keszthelyen rendezzük meg, a többit pedig a ZTE Tenisz Klubba hozzuk.

A szenior teniszezőknél 30 esztendő az alsó korhatár, majd ötévenként következnek az újabb korosztályok. Az indulók száma kétszáz felett lesz, Keszthelyre hatvan-hetven játékost várnak, míg a többiek Egerszegen versenyeznek majd. Annyit megtudtunk még, hogy húsz ország szenior teniszezői érkeznek az idei Lénárt László-emlékversenyre.

Papp Zoltán, a ZTE Tenisz Klub elnöke úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem bánták a megkeresést, sőt.

– Örömmel vettük, hogy ránk gondoltak, hiszen elegendő pálya áll rendelkezésre egy ilyen nívós verseny megrendezésére – tudatta. – Bízom benne, hogy akár folytatható lehet majd ez az együttműködés, mi állunk elébe.

Szerdán 12 órakor tehát Keszthelyen, a Helikon TC pályáin, Zalaegerszegen pedig a ZTE TK bázisán veszi kezdetét a nemzetközi viadal. Csütörtöktől már páros versenyeket is rendeznek. A döntők vasárnap következnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában