A legfittebb összetételű ZTE fut ki a pályára

2022.07.22. 18:41

Ricardo Moniz: nagy lehetőség, hogy megmutassuk magunkat

A szombati mérkőzéssel kapcsolatban természetesen Ricardo Monizt, a ZTE FC vezetőedzőjét is megkerestük, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.

Kerkai Attila

Ricardo Moniz szerint is óriási dolog hazai pályán, egy ilyen ikonikus csapat ellen játszani Fotó: Szekeres Péter

Fotó:

- Első alkalommal ülhet úgy a ZTE kispadján, hogy hazai közönség előtt lép pályára csapata, ráadásul egy igazi sztárcsapat ellen. Mit jelent ez az Ön számára?

- Azt gondolom, hogy az egész csapatnak és nekem is életünk egyik legnagyobb mérkőzése következik. Óriási dolog hazai pályán, telt ház előtt egy ilyen ikonikus klub ellen játszani.

- Bajnoki főpróba, telt ház előtt játszva az olasz bajnok Milan ellen. Mit szeretne viszont látni csapatától ezen a találkozón?

- Ugyanazzal az intenzitással és játékstílussal lépünk pályára, mint a korábbi felkészülési mérkőzéseken. Tudjuk, hogy papíron erősebb csapat ellen játszunk, de nem változtatunk a stílusunkon, hiszen már készülünk a jövő heti Honvéd meccsre. Ez a mérkőzés nem csak nekünk, hanem az egész városnak és a régiónak sokat jelent, ezért szeretnénk méltóképp képviselni őket is. Tiszteljük az ellenfelet, de ez egy nagy lehetőség, hogy megmutassuk magunkat, és azt, hogy komoly céljaink vannak. Talán pár év múlva azt fogjuk mondani, hogy a Milan elleni meccs volt az, amikor valami nagyszerű dolog elkezdődött.

- Kikre számíthat, illetve kikre nem ezen a mérkőzésen sérülés vagy bármi ok miatt.

- A legfittebb csapat fog kezdeni a mérkőzésen. Azok a játékosok, akik később csatlakoztak hozzánk, nekik még utol kell, hogy érjék magukat. Van továbbá egy-két labdarúgónk is, akik, aki kisebb sérüléssel bajlódnak.
 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában