Bravúr

2022.07.29. 22:03

Meshack lőtte a szezon első gólját – győzött a ZTE FC!

Pénteken este a Budapest Honvéd – ZTE FC találkozóval kezdetét tette a labdarúgó NB I. OTP Bank Liga 2022-2023. évi sorozata. A ZTE FC idegenbeli bravúrral kezdte az évadot!

Kerkai Attila

Ricardo Moniz vezetőedző öleli magához a győztes gólt szerző Ubochioma Meshack-ot Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Budapest Honvéd – ZTE FC  0-1 (0-0)

Budapest, Bozsik Stadion, 4084 néző. Jv.:   Bogár (Garai, Becséri).

Bp. Honvéd: Szappanos – Jónsson, Szabó A. Traoré, 89.), Prenga,  Lovric, Tamás K. – Bocskay, Mitrovic (Plakuschenko, 67.), Zsótér – Lukic (Kocsis, 75.), Ennin Richlord. Vezetőedző: Tam Courts.

ZTE FC: Demjén – Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Meshack, Tajti, Sankovic, Májer (Huszti, 58.) – Szalay (Mim, 64.), Németh D.  (Manzinga, 46.), Vezetőedző: Ricardo Moniz.  

Gólszerző: Meshack (47.),

Sárga lap: Prenga ( 77.), Zsótér (88.),  illetve Gergényi (57.), Kálnoki-Kis (68.), Bedi (89.).

A bajnoki nyitányon a ZTE FC nem sokat vacakolt. Ugyanazt a bátor játékot erőltette, mint a felkészülési mérkőzésein, vagyis letámadott, igyekezett nyomást helyezni a házigazdára. Többet volt a labda Ricardo Moniz együttesénél, volt egy Bedi-csúsztatás, a labda elkerülte  kaput. A 13. percben Tajti tűzte kapura a labdát, de a kapufa mentett. Egész jó lövés volt… A házigazda Honvéd kezdett aztán éledezni, de csak szórványos támadásokra futotta erejéből. A 19. percben Németh Dániel  lövését tolta szögletre Szappanos kapus, gyakorlatilag góltól mentette  meg csapatát. Igazából egy olyan időszak következett, amikor az ivószüneten  kívül nem sok minden következett, aztán a 30. percben Lukic fejese alig kerülte el a jobb felső sarkot. Összességében a ZTE FC  többet támadott, de nem eléggé hatékonyan, hogy aztán a házigazda Honvéd felébredjen a félidő végére, azonban helyzetbe képtelen volt kerülni. Ahogy a ZTE sem…

A ZTE FC egy helyen változtatott a második félidőre, ugyanis Németh Dánielt Christy Manzinga váltotta. De nem ő került reflektorfénybe, hanem Ubochioma Meshack. A 47. percben Gergényi jobb  oldali bedobása után a nigériai játékos szerezte meg a labdát, megtartotta, és 6 méterről kegyetlen erővel   vágta  léc alá a labdát, 0-1. A nem kis létszámú zalai szurkolók hangja még inkább felerősödött, de joggal. És joggal lehetett várni, hogy   a Honvéd sem várhat tovább, így az 55. percben Tamás K. lövését ütötte ki Demjén.   A  Honvéd próbált nyomni,  de kevés sikerrel, bár eljutott a  zalai kapuig. A  66. percben a csereként beállt Mim lövése csaknem  utat talált a Honvéd kapujába, azonban Szappanos lábbal  mentett a gólvonalon.  A Honvéd átvette az irányítást, de az egerszegiek jól  védekeztek a kissé feszültté  vált találkozón. A ZTE FC taktikusan játszott, előnye birtokában  nem kellett semmit siettetnie.

A ZTE FC   győzelemmel kezdte a bajnokságot, játékával  pedig azt igazolta, hogy  a felkészülési meccseken mutatott teljesítmény  nem volt véletlen. Remek rajtot vett tehát Ricardo Moniz együttese, hiszen egy idegenbeli siker mi más lehetne.

 Pláne, a bajnokság nyitómérkőzésén!  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában