Ahol fontos a kötődés

2022.07.14. 20:25

A megyei labdarúgó III. osztály Közép csoportjának bajnoka a Csatár

A megyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának Közép csoportjában a Csatár lett a 2021/2022-es szezon bajnoka, négy ponttal a Becsvölgye előtt.

Bozó Péter

Felső sor (balról): Horváth Zoltán, Papp Levente, Gaál Tibor, Nyári Roland, Harmath Péter, Mátyás Marcell, Mátyás Gyula, Szálinger Róbert, Borsos Péter. Középen: Boczföldi Mihály, Baksa Bence. Elöl: Szita Zsolt, Baksa Máté, Körmendi László, Vass Dániel, Németh Dávid

Fotó: ZH

A Csatár a 2017/2018-as szezonban még a 12. helyen zárt, azóta azonban kétszer is dobogós lett, és a Covid miatt félbeszakadt 2019/2020-as idény­ben is a 3. helyen állt. 
– Tavaly nyáron sikeresen meg tudtuk erősíteni a csapatot több fiatal játékossal – kezdte Körmendi László, a Csatár edzője. – Viszonylag jó összetételű keret jött össze, a fiatalok és az idősebbek is hozzátették a magukét a pályán. Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattunk, talán egyszer voltunk a második helyen. Kicsit nehéz volt így végigcsinálni a szezont, hiszen nagyok voltak az elvárások, mert az első helyről csak hátrafelé lehetett volna lépni. Szerencsés volt a sorsolásunk is, mire a rangadók jöttek, majdnem teljesen összeállt a csapat. 
Körmendi László szerint a bajnoki cím a tavaszi szezonban dőlt el: a Csatár mindössze kétszer kapott ki, a fontos meccseket pedig sorra meg tudta nyerni. 
– Volt egy-két meccs, ami elment, talán a Bocfölde elleni oda-vissza két mérkőzés az, ami nagyon nem volt szép, az összes többi csapat ellen megnyertük a rangadókat. Illetve nagyon sokban hozzájárult a bajnoki címünkhöz, hogy nem egy játékosról szólt a csapatunk, mint nagyon sok rivális egyesületnek, hanem volt hat-hét olyan labdarúgónk, akik közül bárki el tudott dönteni mérkőzéseket. Mindig volt két-három ember, akik kiemelkedőt tudtak nyújtani, a vesztes mérkőzéseken pedig gyakorlatilag becsődölt a csapat. Ez kicsit a rutintalanság rovására is írható, hiszen nagyon sok a fiatal játékosunk. Ami még fontos, hogy ebben a csatári csapatban most talán kilenc vagy tíz helyi lakos van, és mindenki kötődik valamilyen szinten a faluhoz, nem nagyon vannak a szó szoros értelmében vett légiósaink. A másodosztályt nem vállalhatjuk, mivel tartalék csapatot nem tudunk kiállítani, és szívesebben is maradunk ebben az osztályban, ahol mindig környékbeli ellenfelekkel találkozunk. 
A Csatár szerezte a bajnokságban a legtöbb gólt (116), és – ahogy Körmendi László is elmondta – csapatként működtek, amit az is bizonyít, hogy összesen 15 játékos volt eredményes. A házi góllövőlista élén Boczföldi Mihály végzett 24 góllal, de Baksa Máté, Gaál Tibor és Mátyás Gyula is tíz találat fölé jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában