Alapvető a támogatói háttér kialakítása

2022.07.01. 07:00

Készen áll a második vonalra a Tungsram SE Nagykanizsa NB II.-es bajnok férfi kézilabdacsapata

Körvonalazódik a lehetőség, hogy a Tungsram SE Nagykanizsa NB II.-es bajnok férfi kézilabdacsapata a következő szezont az NB I/B-ben, vagyis a hazai második vonalban kezdhesse meg.

Khüne László

Hári Kristóf a „darálóban” a Tungsram utolsó tavaszi bajnokiján. A folytatás még nehezebb lesz Fotó: ZH-archívum/Gergely Szilárd

Farkas Tibor, a kanizsai klub elnöke elmondta: a kérdésben nagy szerepe van a megfelelő támogatói háttér kialakításának, hiszen a magasabb osztály nagyobb anyagi terhet is róna az egyesületre. 

– A stabil szponzori háttér elengedhetetlen volt ahhoz is, hogy immár egy osztállyal magasabb szintben gondolkozhatunk – fogalmazott érdeklődésünkre Farkas Tibor. – A jövőbeni gyümölcsöző együttműködésben is reménykedve mondunk köszönetet minden érintettnek az eddigi segítségekért. Utánpótlásunk és a felnőttcsapataink számára is biztosított a magasabb színvonalú szakmai tevékenység, emellett pedig a technikai háttér is adott. 
A férfi bajnokcsapat mellett a kanizsai női együttes kiharcolta az NB II.-es bennmaradást. A kilátásokat javítja, hogy a klubnál egyre szebb eredményeket produkál az utánpótlás: a serdülő lányok például a 3. helyen végeztek a maguk bajnokságában, míg a leány U14-es együttes a régió legjobbjának bizonyult. A fiatal játékosok miatt is fontos az NB II.-es folytatás, hiszen a felnövekvő generációk tagjainak így lesz majd módjuk a további előrelépésre. 
– Nem lesz egyszerű az előttünk álló időszak – folytatta az elnök –, erősíteni szeretnénk szakmai vonalon, illetve emelni szeretnénk a férficsapat játékoskeretének minőségét is. Biztosak vagyunk abban, hogy helyi viszonylatban is mind többen állnak a klubunk mellé, így elősegítve, hogy a városban nagy hagyományokkal bíró sportág a jövőben magasabb szinten is eredményes lehessen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában