Foci

2022.07.06. 12:53

Hiába vezetett, kikapott a ZTE FC a Slask-tól

Szerdán délelőtt a ZTE FC labdarúgó csapata a lengyel élvonalban szereplő Slask Wroclaw együttesével találkozott a szlovéniai edzőtáborban. Ricardo Moniz együttese ugyan vezetett, de a lengyelek a második félidőben fordítottak.

Kerkai Attila

Szalay Szabolcs (jobbról) szerezte a ZTE FC első gólját a lengyelek ellen Fotó: Szekeres Péter

Fotó:

ZTE FC - Slask Wroclaw 2-3 (2-1)

Rogla.

ZTE FC. I. félidő: Demjén - Gergényi, Mocsi, Kálnoki-Kis,  Bedi - Meshack, Sankovic, Tajti, Májer - Szalay, Németh D. II. félidő:   Gyurján - Mim, Safranov, Csóka, Gergényi - Meshack (Papp Cs.), Kovács B., Tajti (Boros), Milovanovikj, - Klausz, Manzinga. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gólszerzők: Szalay (34), Tajti (37. - 11-esből), illetve Jastrzembdki (18), Samiec-Talar (77.), Quintana (82).

 A ZTE FC  a "Moniz-éra"  kezdetétől megszokott,  agresszív futballal kezdett. Letámadott, fölényben játszott, de aztán a lengyelek  jutottak vezetéshez, ami után a lengyel élvonalban legutóbb 13. helyén végzett Slask kezdett lendületbe jönni. Ekkor jött a ZTE  egyenlítő találata, amikor   Szalay egy  átlövésből  lőtt a kapuba,. nem sokkal később már a ZTE vezetett, hiszen a zalaiak javára megadott büntetőt Tajti értékesítette.

A második félidőre  cserékkel frissítette csapatát Ricardo Moniz, a ZTE FC vezetőedzője és először kapott lehetőséget a játékra az új igazolás,  a francia Christy Manzinga.  A lengyelek kontráztak, de előbb még sikertelenül, majd  a 77. percben  egyenlítettek. Sőt, öt perc múlva már vezettek és nyertek is.  A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.
A ZTE együtteséből most is hiányzott Zoran Lesjak és Huszti András, akik mindketten ott vannak a szlovéniai edzőtáborban, ám kisebb sérülés miatt nem kockáztatták meg a pályára lépésüket. Az egerszegiek legközelebb szombaton meccselnek ismét, amikor az osztrák első ligás Hartberg vendégei lesznek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában