Bajnoki címek részben és egészben

2022.07.27. 09:00

A ZKSE hegyikerékpárosai is megküzdöttek a csömöri hőséggel

Valter Attila szülővárosában, Csömörön rendezték meg az idei mountain bike XCO (olimpiai szakág) országos bajnokságot, melyről nem hiányozhattak a megyeszékhelyi Green Zone-ZKSE versenyzői sem.

Varga Andor

A ZKSE tagjai közül a képen a az U9-es korosztályban indult Szakács Bertalan

Forrás: Vámosi László

A mezőnyt ezúttal a hőség és szárazság tette elsősorban próbára, amely valóban rendkívüli volt: előfordult, hogy az egyik futamot megelőző, bemelegítő görgőzés során árnyékban 42 Celsius fokot mértek. De persze ez a körülmény - még ha kellemetlen is - mindenkinek egyforma volt.
- Örülünk válogatott versenyzőnk, Bruchner Regina újabb bajnoki címének, illetve meglettek azok az érmek is, amelyekre számítottunk - értékelt Horváth Szabolcs, a ZKSE elnöke. - Ezzel együtt némi hiányérzet maradt bennem a verseny után, egy kicsit tompának éreztem ugyanis a csapatot. Szinte mindenkire jellemző volt például, hogy sokkal rosszabb köridőket teljesített most, mint ugyanezen a pályán, egy tavaszi versenyen.
A viadalon az egerszegi klub részéről természetesen újra az utánpótlás vitte a prímet, bár az ezúttal rajthoz állt egy szem "öregfiú", Dervalics Gábor egybehangzó vélemények szerint "nagyon jól ment". A fiataloknál Bruchner Máté bukás után csúszott hátra, Endrédi Máté pedig hajszállal maradt le a dobogóról - az edzők szerint legközelebb, nagyobb versenyrutinnal meglehet az érem.
A férfi elit kategória eredményhirdetésén egyébként a ZKSE-sek is büszkén kihúzhatták magukat, a dobogó két felső fokán ugyanis a klub két neveltje állt: Palumby Zsombor győzött, Sylvester Balázs előtt - kár, hogy "az élet rendje" szerint már mindketten fővárosi klubhoz tartoznak. A hegyikerékpáros XCO-ban ezzel a viadallal új korszak kezdődött: a négyszeres olimpikon Parti András felhagyott a versenyzéssel, így másnak is volt már esélye az aranyra.
A ZKSE eredményei. U9, lányok: 2. Horváth Anna. Fiúk: 5. Szakács Bertalan, 10. Nemes Zsigmond Lőrinc. U11, lányok: 2. Péterffy Róza Luca. Fiúk: 9. Békefi Ábel. U13, fiúk: 19. Bruchner Máté. U15, lányok: 2. Szücs Borbála, 4. Ádám Gabriella Sarolta, 7. Kálmán Luca. Fiúk: 17. Martonics Armand, 18. Forgács Patrik, 24. Pálos Bence. U17, lányok: 1. Bruchner Regina. Fiúk: 11. Kálmán Dániel Ákos. U19, férfiak: 5. Endrédi Máté. Master2: 5. Dervalics Gábor.
Csömörön körpályán versenyeztek az indulók, korosztályonként változó távokon. A bicikliseknek körönként nagyjából 180 méter szintemelkedéssel kellett megbirkózniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában