Fővárosi sikerek

2022.06.08. 07:00

Újonc kard ob-t rendeztek Nagykanizsán

A Kanizsa Arénában rendezték meg az újonc korosztályos kard országos bajnokság küzdelmeit. A pástokon természetesen ott voltak az NTE 1866 fiataljai is.

Kühne László

A 8. helyezett kanizsai leánycsapat: Péntek Janka, Bárdosi Luca, Szita Anna, Ferencz Nóra, Deiszinger Annamária

Forrás: NTE

Az ob keretében a fiúk és lányok mezőnyében egyéni és csapatversenyeket is lebonyolítottak Nagykanizsán, és időnként kimondottan nagy csatározásokat hozott a sportprogram. Melynek keretében természetesen a házigazda Nagykanizsai TE 1866 is indította versenyzőit. 

Egyéniben a fiúk kezdtek és aranyérmesként – a budapesti Kertvárosi VSE-ből – Kerekes Zalán örülhetett, a dobogó második fokára Udvari Lóránt (Törökbálinti Gerevich Aladár VE) állhatott fel, míg a további két elődöntős versenyző Módos Ferenc (UTE) és Bánházi Bulcsú (KVSE) volt. A kanizsaiaktól a legjobb 32 közé Bogdán Nimród, Bander László, valamint Niklesz Barnabás jutott be. 

Az NTE 1866 fiúcsapatai közül a kettes számú (balról Makoviczky Mátyás, Zadravecz Áron, Légár Milán és Erdélyi István) 10. lett, az egyes (jobbra Niklesz Barnabás, Csalló Zoltán, Bogdán Nimród, Bander László) pedig a 8. helyen zárt
Forrás: NTE

A leányok egyéni megmérettetése során a dobogó első két fokát a KVSE „kisajátította”, mivel Rácz Brigitta mögött Bácskay Kincső végzett, a bronzérmesek pedig Bíróczi Nóra (Törökbálinti GAVE), illetve Felföldi Szonja (BVSC) lettek. Az NTE kardozója, Deiszinger Anna a 22. pozí­cióban zárt.

Csapatban a fiúknál a győzelmet a Törökbálint könyvelhette el a BVSC és a KVSE előtt, az NTE 1866 egyes számú legénysége (Bander László, Bogdán Nimród, Csalló Zoltán, Niklesz Barnabás) nyolcadikként, míg az NTE II. (Erdélyi István, Légár Milán, Makoviczky Mátyás, Zadravecz Áron) tizedikként zárt. 

A leányok csapatversenyében a Vasas SC győzött a KVSE, valamint a BVSC előtt, az NTE (Bárdosi Luca, Deiszinger Anna, Ferencz Nóra, Péntek Janka) egysége nyolcadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában