Siker

2022.06.15. 06:50

Röszler Dóra bajnok lett, az ifjúságiak közt nyerte meg a 100 méteres gátfutást

Röszler Dóra, a Zalaszám-ZAC 100 méteres gátfutója bajnoki címet szerzett a Szekszárdon megrendezett ifjúsági országos bajnokságon. Emellett több pontszerző helyezés is jutott az egerszegi atlétáknak a viadalon.

Kerkai Attila

Kámán Ferenc és Röszler Dóra Szekszárdon Fotó: ZAC

Szekszárd volt a házigazdája az idei ifjúsági atlétikai országos bajnokságnak, melyen nagyszerű egerszegi siker született. Röszler Dóra, a Zalaszám- ZAC gátasa már a tavasz során is számos jó eredményt ért el, de a nyár elejére, az obra „élesítette” magát igazán. Már az előfutamban hatalmas egyéni csúcsot futott, a 13,89 másodperces eredmény bőven belül van a korosztályos Európa- bajnokság nevezési szintjén. A döntőben aztán az indítóberendezés meghibásodása miatt körülményesre sikeredett a rajt, de Röszler Dóra ennek ellenére magabiztos volt, és 13,98 mp-es idővel aranyérmes lett. Kámán Ferenc tanítványa készülhet tovább, hiszen a folytatásban például korosztályos Eb is vár rá.

A Zalaszám-ZAC fiataljai további több jó eredményt és pontszerző helyezést értek el Szekszárdon.

Eredmények. Leányok, 100 m gát: 1. Röszler Dóra 13,98, 6. Schein Kata. 400 m gát: 4. Gyenese Zsófia 1:07,55, 7. Schein Kata 1:09,41. 400 m: 5. Gyenese Zsófia 59,01. Fiúk, diszkoszvetés: 4. Mózer Benedek 44,86 méter, 5. Kozma Ádám 43,06. A fiatalokat Bognár Szabolcs és Kámán Ferenc edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában