Helytállás az óceánban

2022.06.24. 20:45

Nyílt vízi junior-Európa-bajnokságon járt a ZÚK két úszója

Korábban megírtuk: a Zalaco-ZÚK két úszója is bekerült a magyar juniorválogatottba, mely a portugáliai Setúbal városában sorra kerülő nyílt vízi Európa-bajnokságon indul. Nagy Napsugár és Nett Vivien azóta túl van a versenyen, míg idehaza a többiek az ifjúsági országos bajnokságon jártak.

Kerkai Attila

Nett Vivien és Nagy Napsugár Portugáliában, a nyílt vízi junior-Európa-bajnokságon

Forrás: ZÚK

A Setúbal partjai mellett, az Atlanti-óceánban lezajló Eb-n erős szél és nagy hullámok tették próbára az indulókat. Ráadásul Nagy Napsugár élete első nyílt vízi versenyét teljesítette, de Nett Vivien sem úszott még óceáni pályán. Ennek ellenére becsülettel helytálltak mindketten: Nett Vivien a lányok 7,5 km-es versenyében tizenharmadikként csapott a célba, míg Nagy Napsugár az 5 kilométert a 17. helyen zárta. Nett Vivien a 4×1250 méteres mixváltóban is érintett volt, mellyel 4. helyezést értek el, néhány másodperccel csúszva le a dobogóról.

A kaposvári Csík Ferenc versenyuszodában rendezték meg a 94. országos ifjúsági bajnokságot. Az Eb-n szereplő két úszó távollétében a Zalaco-ZÚK két ifi (Belső Fanni, Varga Luca), valamint serdülő (Nagy-Selmeczy Bulcsú, Scheffer Eszter, Paksa Borbála, Németh Luca, Aouich Meryem) és gyermek korosztályú (Koltai Vanda) úszókkal állt rajthoz. A „csikócsapat” jó egyéni eredményeket tudott felmutatni, ám hiányoztak az érmek. Három B döntős helyezéssel kellett beérnie a Zalaco-ZÚK tagjainak: Koltai Vanda 200 m pillangón a B döntő 5. helyén zárt (2:23,98), Scheffer Eszter pedig két számban is úszott a B mezőnyben: 100 m háton (1:07,06) 8., 200 m háton (2:21,96) pedig 5. lett. Dicséretet érdemel még Nagy-Selmecy Bulcsú 11. helyezése az 1500 méteres gyors­úszás mezőnyében (16:43,93).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában