Negyedikre ötödik hely

2022.06.30. 17:30

Nem volt könnyű versenye Ausztriában Répási Róbertnek

Osztrák helyszínen folytatódott az országos ralikrossz bajnokság. Répási Róbert (ZoneRX) az ötödik helyen zárta a sorozat negyedik idei versenyét.

Varga Andor

Répási Skodája lendületben a fuglau-i pályán Fotó: ZoneRX

Még szinte el sem kezdődött a viadal, amikor az egerszegi pilóta Skoda Fabiáját egy vetélytárs a pálya szélén lévő gumibálának lökte. 

– Az első selejtező első kanyarjában történt az eset, megsérült az autó bal első futóműve, és ez rányomta a bélyegét az egész hétvégére – mesélte Répási Róbert. – Az első futamot ugye a javítás miatt ki kellett hagynom, és miután az osztrákok a szokásos négy helyett csak három kvalifikációt rendeztek, felére csökkent a lehetőségem, hogy megfelelő helyre kerüljek a döntőben. Végül a hatos fináléban az ötödik rajthelyet sikerült elcsípnem, de ekkor az autó jól ment, úgy éreztem, kerülhetek még előrébb a leintésig. 

A döntőben jó rajttal egy helyet előrébb lépett a zalai versenyző, aki már újabb ellenfelet vett a célkeresztbe. 

– Gőzerővel üldöztem az előttem haladót a 3. helyért, nagy csatát vívtunk, mely közben azonban csak egymásra figyelve lelassultunk, a mögöttünk érkező autó pedig jokerkörrel mindkettőnk elé ugrott. Nem vagyok elégedett: a kiváló vonalvezetésű, bár a sok alattomos kátyú miatt nehéz osztrák pályán a tempóm alapján több volt a hétvégében. 

A ralikrossz ob július 16-17-én Nyirádon folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában