Elkezdődött a felkészülés

2022.06.20. 14:25

Moniz és a ZTE FC is munkában állt

Munkához látott a ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata, hiszen Ricardo Moniz hétfő délelőtt megtartotta a keret számára az első edzését. A létszám egyelőre még nem volt teljes, voltak hiányzók úgy a régi, mint az új labdarúgók köréből.

Kerkai Attila

Ricardo Moniz is beállt a játékosok közé a hétfői, első edzésen

Fotós: Pezzetta Umberto

Hivatalosan egy hete mutatta be a ZTE FC új vezetőedzőjét, a már májusban kinevezett holland Ricardo Monizt. A ZTE FC játékosainak pedig már az elmúlt héten is voltak feladataik, hiszen orvosi vizsgálatok és egyéb felméréseken vettek részt, azonban az "érdemi" munka ideje hétfőn jött el.
Ricardo Moniz tett egy bemelegítő kört a Városi Sportcentrumban, hogy aztán a pályára érkező játékosokkal ő is végezze a feladatokat... A mondatban nincs semmi hiba, a vezetőedző ezen az első gyakorláson maga is kvázi beállt a sorba, hogy a szintén holland erőnléti edző, Marco van der Steen utasításait kövesse. S ha már itt tartunk, eddig nem esett szó arról, hogy kik segítik majd a korábban a Ferencvárost is irányító szakvezető munkáját. Nos, a kapusedző Vlaszák Gézát nem kell bemutatni, ő az előző szezonokban is ugyanezt a feladatot látta el a csapatnál. A másodedző neve sem lehet teljesen ismeretlen hiszen az a Julian Jenner lesz Moniz jobbkeze, aki az FTC-nél játékosa volt a vezetőedzőnek. Jenner 2012-2014 között játszott a fővárosiaknál, majd egy szezont a Diósgyőrnél is eltöltött.

Ám visszatérve az egerszegiek első edzésére. Ricardo Moniz igyekezett felszabadult hangulatot teremteni - egy alkalommal korábbi játékosa, Böde Dániel is szóba került, természetesen elismerőleg - ugyanakkor az edzés feszes tempóban zajlott, lazításról csak akkor lehetett szó, ha erre kérték az edzők a játékosokat: most ihatnak egyet és nyújthatnak...

 

A hétfő délelőtti edzésen még csak 17 játékos vett részt, hiszen voltak, akik tanulmányi és egyéb okok miatt felmentést kaptak. Nem volt ott a gyakorláson Nikola Serafimov sem, aki engedéllyel később csatlakozik a kerethez. A hátvéd végigjátszotta a szezont, majd szinte azonnal csatlakozott hazája válogatottjához és az észak-macedón együttessel töltötte azt az időszakot, mialatt ők is a Nemzetek Ligája csoportmérkőzéseiket játszották. Ettől függetlenül Serafimov nem biztos, hogy a ZTE FC-vel kezdi majd meg a szezont. Keresett labdarúgó lett, magyar és más országbeli együttesek is figyelik, és a zalai klub sem zárta ki a lehetőséget: ha megfelelő ajánlatot kapnának akár el is engednék a hátvédet.

A ZTE FC szombaton már edzőmeccset vív, ugyanis az FC Nagykanizsa vendége lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában