A sportág ünnepe volt a kétnapos program

2022.06.03. 10:00

Hatvanéves lett a Zalaszentgróti Kézilabda Club

Kétnapos rendezvénnyel ünnepelte a kisváros a Zalaszentgróti Kézilabda Club megalakulásának hatvanadik évfordulóját.

ZH

A rendezvény díszvendégei a kisváros sportcsarnokában Fotó: ZH

A program a település szülötte, a 155-szörös magyar válogatott Tóth Tímea élménybeszámolójával indult, a folytatásban pedig több szakember – köztük Pitz András, a sportág országos szövetségének (MKSZ) operatív igazgatóhelyettese – tartott előadást.

Császár József, a ZKC jelenlegi elnöke a program keretében díszplakettet adott át a 82 éves Kovács Tibornak, az ünnepelt klub legrégebbi játékosának, aki 1962-es, eredeti igazolását is magával vitte a rendezvényre.

Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, majd a zalai származású Prémecz Attila, az MKSZ igazgatótanácsának elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Szivacskézilabda-bemutató, utánpótlásmeccsek, majd az egykori szentgróti NB II.- es játékosok pályára lépése után került sor a Zalaszentgróti kézilabda 60 esztendeje című könyv bemutatójára, amelyet Iglódi Endre, az MKSZ emlékalbizottságának elnöke szerkesztett. A könyvet a jelen lévő több mint 300 sportbarátnak a válogatottsági rekorder Gódorné Nagy Marianna, a sokszoros gólkirály Triscsuk Krisztina (az Alba Fehérvár kapitánya) és Tóth Tímea is dedikálta.

– Ez a két nap óriási erőt adott nekem, és bizony sokszor elsírtam magam a sok-sok szeretettől, amit a helyiektől és az egykori játékostársaktól kaptam – mondta Tóth Tímea.

– Fantasztikus nap volt – fogalmazott Triscsuk Krisztina. – Nagyon hálás vagyok a családias hangulatért, amelyben részem lehetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában