Triatlon Zalaegerszegen

2022.06.20. 20:00

Háromszázan már neveztek a vasárnapi gébárti viadalra

A Gébárti tó térségében vasárnap (júnuis 26.) rendezik meg a triatlonisták Zalatriatlon Sprint 2022 E.on Utántpótlás Ranglistaverseny elnevezésű viadalát, melynek az elmúlt évekhez képest a legfontosabb újdonsága, hogy immár nem vetül rá a koronavírus árnyéka.

Varga Andor

Tóparti nézősereg a tavaly júliusi versenyről

Forrás: Archívum

A házigazda Zalaegerszegi Triatlon Klub elnökségi tagja, a főszervező Jakabfy Zoltán tájékoztatása szerint lesz újdonság a futamok között is: a napot 9.30-as rajttal Aquakid futam nyitja. Itt 50 méter úszás és 300 méter futás vár majd az indulókra, a részvétel pedig 11 éves kor alatt ingyenes.

A folytatásban különféle korosztályokban és távokon összesen kilenc futam rajtol majd Gébárton, és ezekkel kapcsolatban 10 órától nagyjából 16 óráig kell forgalomkorlátozásokra számítani a környéken. A délelőtti utánpótlás versenyek idején a Gébárti utat és a ságodi elkerülőt zárják, de csak a Termál utcai lakópark torkolatáig. Ez azt jelenti, hogy a ságodi út felől az Aquacity megközelítése zavartalan marad, az Andráshida felől érkezőknek viszont kerülni kell.
A déli 12 órától 14.40-ig terjedő időben további öt futam rajtol majd (serdülőktől a felnőtteken át a veterán korosztályig), melyek aktívabban befolyásolják a közlekedést, a hosszabb távok miatt ugyanis ekkor az elkerülőt egészen a ságodi „nagy” kereszteződésig lezárják. A konkrét zárások 12 és 13, valamint 14.30 és 16.10 óra között várhatók. A Ságodba és az Aquacity-be igyekvők a ságodi csomópontban rendőri irányítás mellett kelhetnek át, míg a Ságodi út északi részén folyamatos marad a forgalom.

A versenyen a legrövidebb távot az újonc korosztálynak jelölték ki, ők 200 métert úsznak, 4 kilométert kerékpároznak és 1 km-t futnak, míg a legnagyobb kihívás a felnőtteké lesz, 750 m, 20 km, 5 km etapokkal. Jakabfy Zoltán elmondta: hétfői állás szerint 150 utánpótlás korú, illetve 150 felnőtt versenyzőre számíthatnak, de az előnevezés lehetősége szerdáig még nyitva áll, utána pedig helyszíni regisztrációra is lesz még mód.
Az egy évvel ezelőtti erőpróbán újdonság volt, hogy a versenyközpont és a depó visszatért a Gébárti-tó déli oldalára, a kézművesek háza közelébe, és az akkori pozitív tapasztalatok nyomán idén is maradnak ennél a megoldásnál. Tehát aki az úszás után biciklire pattanó versenyzőket, vagy a célba érkezést szeretné látni, annak nézőként itt érdemes próbálkoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában