Profi keretek között

2022.06.24. 07:00

Elkezdte a felkészülést a labdarúgó NB III-ra az FC Nagykanizsa együttese

Csütörtökön hivatalosan is megkezdte felkészülését a labdarúgó NB III. 2022/23-as idényére az FC Nagykanizsa Gombos Zsolt vezette alakulata.

Kühne László

János Norbert gyorsasági tesztje. A háttérben Gombos Zsolt vezetőedző

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

János Norbert gyorsasági tesztje. A háttérben Gombos Zsolt vezetőedző

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az együttes az előző szezonban a 9. helyen zárt a Nyugati csoport 20 csapat alkotta mezőnyében, és nem titok, hogy ezzel a helyezéssel a klubnál senki nem volt elégedett. Az előrelépés érdekében pedig igyekeznek megerősíteni a gárdát, ennek jegyében tegnap, a felkészülést indító állapot- és gyorsasági felmérés során jó néhány új arcot lehetett látni a pályán. Ők még csak „próbáznak” Kanizsán, lévén az átigazolási időszak is csak néhány nap múlva kezdődik. Közben hosszú a várható távozók listája is: Horváth Balázs és Márton, Kobra György, Kollár Péter, Major Máté, Pál Dávid, Péntek Adrián, Simon Botond, valamint Vlasics Dániel vélhetően másutt folytatja a pályafutását. A sérült Bagó Benedek, illetve Kovalovszki Máté igazoltan maradt távol tegnap, Józsa Ádám pedig tervezett késéssel csatlakozott a többiekhez. 

Akiknek körében ekkor már javában zajlott a tesztelés. A kapusok közt ott volt a szombathelyi Haladástól az U19-es válogatott Pataki Márk. A védőknél Kocsis Barnabás (Ceglédi VSE) és Kozári Norbert (Illés Akadémia) tűnt fel. A középpályások sorát a kanizsai származású Kondor Kristóf (Kaposvár), a szintén környékbeli Szilágyi Adrián (Pápa), a fővárosi Soós Attila, Szökrönyös Zoltán (ZTE FC II.), Mikó Martin (Police-Ola LSK), Mészáros Dávid (Balatonkeresztúr), valamint Haragos Viktor (Monor SE) erősítette. A támadók szekciójában pedig Pleszkán Tibor (Cegléd) is becsülettel rótta a kiszabott sprinteket. 

– Lényegében a labdarúgók már edzésben vannak jó egy hete, s azt kell mondanom, a társaság jól mozgott – fogalmazott Gombos Zsolt, az FCN vezetőedzője, akit egyelőre pályaedzőként Németh István segít. – A ma elkészülő felmérés adataiból már le lehet szűrni bizonyos dolgokat, amik a keret szűkítésénél (25 mezőnyjátékossal és 3 kapussal dolgoznánk) is segíthetnek. 

Nem titok, az FC Nagykanizsa háza táján komoly terveket szövögetnek, s erre enged következtetni a szakvezető határozott kérése is. 

– Lesznek délelőtti edzések is, sőt, igazából ezek jelentik majd a fő csapásirányt, s ehhez a klubnál professzionális felépítésre van szükség – részletezte Gombos Zsolt. – A labdarúgókat is így szerződtetjük, a profi szint jegyében. A klubvezetés támogatja az elhatározást, és a céljainkat is ennek megfelelően lőhetjük be a következő időszakra. 

Szombaton 10.30-tól a ZTE FC elleni zárt kapus mérkőzésen lép először pályára az FC Nagykanizsa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!