Évzáró és éremátadó

2022.06.21. 20:00

Az utánpótlás biztos alapot nyújt a ZTE RK-nak

Évzárót tartott az alsóerdei Azálea-házban a ZTE Röplabda Klub. A rendezvényen adták át az U15-ös leánycsapat érmeit, illetve szó esett küszöbön álló, nagyon fontos és jelentős infrastrukturális fejlesztésről is.

ZH

Az évzáró összejövetel résztvevőinek csoportképe

Az évzáró összejövetel résztvevőinek csoportképe

Az egybegyűlteket Tomanóczy Tibor elnökségi tag köszöntötte, aki kiemelte: a tíz éve újjáalakult ZTE RK a férfi csapat mellett most versenyeztetett először női felnőttegyüttest is az NB II-ben. Az U15-ös leánycsapatnak hála pedig nem szakadt meg a sokéves hagyomány, hogy a klub minden szezon végén szerez érmet: a Czigány Judit edző vezette gárda harmadik lett a maga bajnokságában.

– A két évvel ezelőttihez képest 23 százalékkal nőtt az igazolt versenyzőink száma, ez az edzők munkáját is dicséri – mondta a klub elnöke, Dala Bernadett. – A 86, versenyengedéllyel rendelkező játékosunk fele 15 év alatti, ami biztos utánpótlást jelent. A két felnőttgárda mellett öt utánpótláscsapatot versenyeztettünk hétről hétre.

Az eseményen ott volt a város polgármestere, Balaicz Zoltán is, aki kiemelte: az alapításkor talán nem gondolta senki, hogy a klub ilyen szép eredményeket ér majd el és fel tudja éleszteni a sportág helyi hagyományait.

– Elismerésre méltó, hogy egyre többen vesznek részt az utánpótlásban, az eredmények önmagukért beszélnek – fogalmazott Balaicz Zoltán, aki szerint éppen ezért nem is volt kérdéses a közgyűlés támogatása a fejlesztési elképzelés kapcsán, amit a klub terjesztett a város vezetése elé.

A sportág fontos bázisának számító Liszt-iskola tornatermének 60 millió forintos felújításáról van szó, melyre a ZTE RK adott be taopályázatot. A beruházáshoz az önkormányzat vállalta az alaptámogatást, valamint 3 millió forint értékben különböző tervezési és engedélyezési költségeket is. A tornateremben így kezdődhet is a munka.

Az elnökség döntésének értelmében ez évtől díjazzák a klub legjobb utánpótlás-játékosait és edzőjét. Az elismeréseket elsőként Péter Eszter (40 utánpótlás és 9 felnőtt mérkőzésen szerepelt), Major Barnabás (10 korosztályos és 18 felnőtt meccs), valamint az érmes U15-ösök trénere, a csapatot a következő szezonban is irányító Czigány Judit kapta.

Zárásként elhangzott: beköszöntött a nyár, a csapatok elhagyják a termeket, és a sportág a strandra költözik. A ZTE RK idén két tábort tart, az Aquacityben pedig ezúttal is háromfordulós a strandröplabda-bajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!