A ZTE KK  honlapján jelentette be  az új érkezőt

2022.06.25. 13:37

Amerikai centert igazolt a ZTE KK

Immár negyedik nyári új érkezőjét is bejelenthette a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata. Az amerikai Mitchell Daniel Smith a négyes és az ötös posztokon bevethető kosaras.

Kerkai Attila

Forrás: ZTE KK

A ZTE KK  honlapján jelentette be  az új érkezőt, aki már a negyedik új igazolása a csapatnak a nyáron.   Keller Iván és Zsíros Péter után a   múlt hét közepén   az amerikai D’Mitrik Trice írt alá   az egerszegiekhez  Németh Ákossal pedig  hosszabbítottak. 

Az új érkező, vagyis Mitchell Smith  24 éves, 208 cm magas  kosaras a Missouri Tigers Egyetem elvégzését követően a svéd Norrköping Dolphins csapatában kezdte meg európai karrierjét, ahol 11 mérkőzésen 17,9 perc játékidő alatt 7,5 pontot, 5,8 lepattanót és 1 asszisztot átlagolt meccsenként -  írta tájékoztatójában az egerszegi klub.  Ezt követően a finn Korihait csapatához igazolt, ahol 20 mérkőzés alatt 33,4 játékpercet átlagolt, ezalatt pedig 19,7 pontot, 7,1 lepattanót és 1,6 assisztot ért el meccsenként.
Az amerikai centerről az együttes Sebastjan Krasovec is elmondta röviden a véleményét, aki szerint egy atletikus  játékossal gyarapodott a keretük,  s mindkét poszton  bevethető, s nem mellékessen még "jó kezű" kosaras is. A szakvezető reményei szerint Smith Sokat fog segíteni  a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában