A viadal vegyes eredményeket hozott

2022.05.24. 11:00

Verseny nyitotta meg a horgászok szezonját Lendvadedesen

Vasárnap tartotta szezonnyitó horgászversenyét a Tenke-­völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület a helyi víztározón.

Korosa Titanilla

A verseny dobogósai díjaikkal: Schrettner Szabolcs, Nagy Ferenc és Danijel Tkalec

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A szervezők egyéni versenyt hirdettek, melyre bárki nevezhetett. A reggel 8 órai kezdéskor 25 pecás fogta a botot a parton, ők délig próbálkozhattak, főként ponty és kárász került a horgászok útjába. 

A viadal vegyes eredményeket hozott, olyan is akadt, akinek nem sikerült halat fognia. A legjobban Nagy Ferenc teljesített, ő 18,2 kilogramm zsákmányt szerzett, második lett Danijel Tkalec Szlovéniából 7,4 kg-mal, a harmadik helyen pedig Schrettner Szabolcs végzett, 4,5 kg-os fogással. Az összes fogás 52,6 kilogramm volt. A legnagyobb halat – egy 2,8 kg-os pontyot – Danijel Tkalec emelte partra. 

A verseny bemelegítés volt az év további részére, a tervek szerint megtartják csapatoknak szóló, hagyományos nemzetközi viadalukat, a Kardos Tibor Emlékversenyt is. 

A vasárnapi viadalra készülve az egyesület tagjai társadalmi munka keretében tették rendbe a lendvadedesi víztározó környékét, a horgászhelyeket, hogy a pecások zavartalanul hódolhassanak kedvelt időtöltésüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában