Labdarúgás

2022.05.31. 13:01

Szegedi VSE–Teskánd párharc az NB III-ba jutásért

Kedden készítették el a Magyar Labdarúgó Szövetségben az NB III-ba jutásért rendezendő osztályozók párosítását. Összesen 17 csapat volt érdekelt, köztük a Technoroll-Teskánd, amely a Szegedi VSE-vel csap össze a feljutásért.

Kerkai Attila

A Teskánd és a megyei bajnokság gólkirályának, Pergel Bencének a góljaira is nagy szükség lesz majd az osztályozós mérkőzésen

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A keddi, MLSZ-ben rendezett sorsolás hasonlóan zajlott, mint a korábbi években. Azaz, a 19 megyei és Budapest bajnokának szándéknyilatkozata után, hogy vállalnák-e a magasabb osztályba kerülést, összesítették a csapatokat. Kiskunfélegyháza, a Sárvár FC és az Úrkút SK nem vállalta, így maradt 17 együttes a sorsolásnál. Ahol aztán kiderült, hogy az FC Hatvan, a Karcagi SE és a Móri SE játék nélkül kerül fel az NB III-ba, vagyis ők voltak a „szerencsés” csapatok, a többi 14 együttesnek viszont jutott ellenfél.

Zala megyei bajnoka, a Technoroll-Teskánd a Szegedi VSE-Pizzamonster, vagyis Csongrád megye bajnokával találkozik a feljutásért. Az első mérkőzést most vasárnap, 17.30-tól rendezik Szegeden, a visszavágót június 12-én Teskándon. Az SZVSE április végén megnyerte az Amatőr Kupát, éppen azzal a Tököllel szemben, amely a Magyar Kupában a Teskándot búcsúztatta a legjobb 64 között.

A sorsolást követően természetesen beszéltünk Pergel Attilával, a teskándiak edzőjével, ő miként értékeli a sorsolást.

– Nagyon messze van... – ez volt az első reakciója a szakvezetőnek, aki persze más információkkal is szolgált az ellenfélről. – Szívós csapat a Szeged, amely nagyjából hasonló mutatókkal nyerte meg a bajnokságát, mint mi. Csak két döntetlenjük és két vereségük volt a szezonban, nekünk egy vereség és két iksz állt a nevünk mellett. Ahogy néztem, megvannak a gólvágóik, erre kell készülnünk, és tudásunk legjavát akarjuk nyújtani ezen a két találkozón. A héten a megszokott ritmusban edzünk, hiszen vasárnap már meccs jön. Két meghatározó játékosunk, Nagy Tamás és Bedő Marcell sérülés miatt biztos, hogy hiányozni fog, de ezt már korábban is tudtuk. Abban bízom, hogy a heti munkában már nem jön elő több probléma, így sérülés és betegség. Azt még nem döntöttük el, hogy elutazunk-e egy nappal korábban Szegedre, vagy csak a mérkőzés napján.

Az NB III-ba jutásért kiírt osztályozós mérkőzések:

Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)–Körösladányi MSK (Békés megye)
Szegedi VSE-Pizzamonster (Csongrád megye)–Technoroll Teskánd KSE (Zala megye)
Gödöllői SK (Pest megye)–Csornai SE (Győr-Moson-Sopron megye)
Nyíregyháza Spartacus II (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)–Majosi SE (Tolna megye)
PTE PEAC (Baranya megye)–Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom megye)
Balatonlelle SE (Somogy megye)–Bánk-Dalnoki Akadémia (Nógrád megye)
Pénzügyőr SE (Budapest)–Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar megye)

A párharcok első mérkőzését június 5-én rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később, június 12-én kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában