Eredményhirdetés

2022.05.09. 12:33

Lezárult a városkörnyéki tekebajnokság Lentiben

Tizennyolc csapat részvételével zajlott a 2021-2022-es városkörnyéki tekebajnokság, melynek az elmúlt hétvégén tartották az eredményhirdetését.

Korosa Titanilla

A legjobb amatőr csapat a Zalabaksa Betyártanya

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A mérkőzések helyszínére, a Margaréta Tekézőbe várták a díjátadóra a csapatok tagjait, ahol a hétvégén még egyéniben mérkőztek a legjobb 12 játékos közé bejutott női, illetve külön-külön az amatőr és igazolt férfi versenyzők. 

A csapatok tagjai közt ebben a szezonban is voltak kezdők és gyakorlott tekések, illetve indult egy női együttes is. Az ötfős csapatokban két igazolt játékos guríthatott. Az eredményhirdetésénél a vegyes (tehát igazolt versenyzőket is bevető), illetve a tisztán amatőr gárdákat külön értékelték.

A legjobb igazolt csapat a HTT
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az igazolt csapatok közt a HTT lett a bajnok, az amatőrök mezőnyében a Zalabaksa Betyártanya bizonyult a legjobbnak. Díjat kapott a női csapat, a „Született feleségek”. Egyéniben az igazoltak között Bek Péter (Páka), az amatőrök közt Koczfán Róbert (A-Team) volt a legjobb, míg a hölgyek közül Horváthné Széll Mónika ("Született feleségek") bizonyult a legeredményesebbnek.

A díjakat Horváth László polgármester, Monostori Anita, a Zala Megyei Tekézők Szövetségének elnöke, Rábel László, a tekéző tulajdonosa és Stángli Tibor, a városkörnyéki bajnokság és a Lenti Teke Klub elnöke adták át. 

A legjobb női csapat a Született feleségek
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az eredményhirdetésen elhangzott, hogy a bajnokság tavaly szeptemberben kezdődött el, és bár a pandémia nehezített a szervezést, a csapatok rugalmas hozzáállásával sikerült lebonyolítani a fordulókat. A játékosok és a csapatok eredményein pedig tükröződik a gyakorlottság, hiszen ez már a harmadik szezon volt, miután néhány év kihagyás után újra elindították a városkörnyéki bajnokságot. A szervezők kiemelték, hogy emelkedett a női versenyzők száma, akik szép eredményeket érnek el.

Horváth László polgármester köszönetet mondott a szervezésért és gratulált a résztvevő csapatoknak. Továbbá örömteli hírt is közölt a helyi tekesportot illetően, hiszen Lenti Teke Klub első helyen végzett az NB III-as bajnokságban. A sportsikerről a későbbiekben külön is beszámolunk lapunkban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában