Húsz csapat az elsőségért

2022.05.27. 11:00

Labdarúgó diákolimpiai döntőt rendeznek Zalaegerszegen

A hétvégén diákolimpiai döntőt rendez a zalai megyeszékhely, ahol az V–VI. korcsoportos labdarúgók mérik össze tudásukat. A küzdelmek az új kiírás szerint kispályán és műfüvön zajlanak majd.

Kerkai Attila

A diákolimpia sorozatában a labdarúgás már nem a nagypályás szabályok szerint zajlik, hanem leginkább a futsal előírásai szerint. Tehát kispályán, és természetesen a megyei küzdelmekből is így lehetett továbbjutni. 

Zalaegerszegen péntektől vasárnapig húsz együttes vetélkedik, azaz a megyei győztesek és Budapest bajnoka lép pályára. A csapatokban csak olyan fiatalok szerepelhetnek, akik országos bajnokságokban egyesületi szinten nem szerepelnek, legfeljebb csak régiós, illetve megyei bajnoki sorozatokban játszottak. 

A megnyitót péntek este 19 órakor tartják a csapatok számára a Zalakerámia Sportcsarnokban, hogy aztán szombaton öt csoportban megkezdődjenek a csatározások a városi sportcentrum pályáin. A csoportok végeredményei alapján alakul ki a vasárnapi keresztjáték menetrendje, majd később a helyosztóké. A finálé a tervek szerint vasárnap 12 órakor kezdődik. 

Zala megyét két csapat képviseli a seregszemlén, ugyanis a megyei döntőt megnyerő zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium együttese mellett indulhat a nagykanizsai Zsigmondi Vilmos Technikum csapata is. Nógrád megye legjobbja nem vesz részt a csatározásokban, így Zala rendező megyeként nevezhette a megyei döntő második helyezettjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában