A résztvevők világranglistapontokat gyűjthettek

2022.05.25. 19:29

Két nemzetközi versenyről tértek haza szép eredményekkel a GreenZone-ZKSE hegyikerékpárosai

A szlovéniai Kamnik volt az első helyszín, ahol C1-es besorolású mountain bike-viadalt rendeztek.

Varga Andor

Ádám Gabriella, Kálmán Luca és Szücs Borbála – utóbbi az egyesület legjobb eredményét érte el Kamnikban

Forrás: ZKSE

A résztvevők világranglistapontokat gyűjthettek, illetve megnyílt már a lehetőség kvótafutásra is a 2024-es, párizsi olimpiára. Ennek megfelelően a mezőny (amerikai, olasz, horvát és osztrák biciklisekkel kiegészülve) igen erős volt. A férfi elit abszolútban például 7. lett a ZKSE-nevelésű, de már egy budapesti klub színeiben versenyző Palumby Zsombor.

A ZKSE eredményei. Lányok, U11: 4. Péterfy Róza. U15: 3. Szücs Borbála, 8. Kálmán Luca, 9. Ádám Gabriella. Fiúk, U9: 14. Szakács Bertalan, U13: 12. Bruchner Máté. U15: 8. Martonics Armand, 19. Forgács Patrik, 25. Nemes Ferdinánd. 28. Pálos Bence. U17: 11. Kálmán Dániel. U19: 22. Endrédi Máté, 28. Rákosa Bence. Master2: 7. Dervalics Gábor. 

A klub magyar válogatott versenyzője, Bruchner Regina közben a Cseh Kupa következő állomásán, az Alpok-beli Zadovban járt a nemzeti csapattal és az U17-es korosztályban nyolcadikként futott célba.

– Ez a kedvenc cseh pályám, ahol szerettem volna újra dobogón végezni, ahogy a szezonban már korábban sikerült – mesélte Regina. – Jól is rajtoltam, elsőként jöttem el, de a futam a többieknek jobban sikerült. Nem tudom az okát, de tény: ez a pálya 1100 méteren van, én pedig ritkán versenyzem ilyen magaslaton.

A ZKSE tagjai a hétvégén újra Szlovéniában állnak rajthoz, ahol világkupa-erősségű mezőnyre számítanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában