A bajnok megrázta magát idegenben

2022.05.19. 21:03

Jöhet a zárás az NB II.-es zalai csapatoknak

A Ferencváros utánpótlásának otthonában győzött a Tungsram SE férfi csapata, míg a kanizsai női együttes a listavezető PEAC ellen kapott ki hazai környezetben a kézilabda NB II. küzdelmei során. A Hévíz is vereséget szenvedett. A hét végén az utolsó forduló következik.

Góth Imre, Kühne László

Füstös Attila hét gólig jutott a Tungsramban

Forrás: Gergely Szilárd

Női NB II., Délnyugati csop.: 

Rákosmenti KSK–Hévíz SK 34-32 (13-18) 
Budapest, 40 néző. Jv.: Obermayer, ifj. Vindis. 
Hévíz SK: Molnár – Holczbauer 4, Mórácz, Burg­hardt L. 4, Burghardt V. 5, Balogh B. 2, Fekete. Csere: Horváth Sz. (kapus), Csamangó L. 5, Csamangó N. 9, Pem 3, Gergály, Holczer. Edző: Kissné Gliba Adrienn. 
Hévízi szempontból jól kezdődött a találkozó, és pontos támadásbefejezéseiknek köszönhetően folyamatosan előnyben játszottak. A szünetig ötgólos előnyt sikerült kiharcolni, de a fordulás után kidomborodott a hazai pálya előnye, és a nyolcgólos fővárosi sorozatra négy találatot engedélyezett a védelem a Burghardt testvéreknek. A lefújásig nyílt találkozón érződött az idény végi hangulat, amit a szombati, utolsó hazai mérkőzésükön a Marcali ellen szeretnének az öltözőben hagyni a hévízi csapat tagjai. 
Jók: A teljes csapat. 

Tungsram SE Nagykanizsa–PEAC 16-35 (9-16) 
Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Ihász, Pápai. 
Tungsram: Dudora – Kovács B., Szabó E. 6, Füstös 4, Horváth A. 1, Csivre V. 5/2, Szmodics D. Csere: Tóth V. (kapus), Ács, Andor, Csivre E., Kálovics E., Kovács D., Majoros, Szmodics V. Edző: Baranyai Zsolt. 
Az idei szezon bajnokcsapatával találkozott a szezon utolsó előtti fordulójában a Tungsram SE női együttese, ami aztán a találkozó eredményén végül vissza is tükröződött. Az elsődleges szakmai cél a meccsen egyébként úgy szólt, hogy Baranyai Zsolt mindenkinek megfelelő játék­időt tudjon biztosítani. 
Jó: Szabó E. 

NB II., Délnyugati csoport, férfiak: 

Ferencvárosi TC U23–Tungsram SE Nagykanizsa 22-25 (16-13) 
Budapest, 30 néző. Jv.: Bercza, Kis A. 
Tungsram: Szabó M. – Kovacsics 2, Füstös 7, Szabó G. 7, Hári 2, Péter 5/2, Sass 1. Csere: Gelencsér (kapus), Kiss G., Balogh P. 1, Szöbölődi. Játékos-edző: Csalló Ádám. 
Meglátszott az immár bajnok kanizsai kézilabdacsapat játékán, hogy gyakorlatilag egy hónapja nem vívott bajnokit. A dél-zalai legénység a második félidőre feljavult, és a kapusteljesítmény is, s mindez már elegendő volt a zalai sikerhez. A Tungi így várhatja a szezonzáróját szombaton 16 órától a Kanizsa Arénában a Mecseknádasd ellen. 
Jók: Szabó M., Füstös, Szabó G. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában