Győzelem és döntetlen - megérdemelten

2022.05.04. 17:58

Már csak három forduló van a szezon zárásáig a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában is már a hajránál tartanak a csapatok, hiszen már csak három forduló van hátra a küzdelmekből. A ZTE FC és az ADA Nova sem maradt pont(ok) nélkül a legutóbbi fordulóban.

Bedő István, Khüne László

Küzdelmes jelenet a novaiak (fekete mezben) egy korábbi hazai meccséről Fotó: Pezzetta Umberto

BVSC-Zugló - ZTE FC 1-5 (1-2)
Budapest, 50 néző. Jv.: Tasnádi.
BVSC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Császár F., Pupos, Hetyei, Grubits, Tóth (Major), Harsányi, Takács, Hargas. Edző: Pergel Andrea.
Gólszerzők: Trunszka (25.), illetve Pupos (20., 38.), Harsányi (56., 69.), Hetyei (55.).
Az esti villanyfényes találkozón, már az első félidőben is sok helyzetet alakított ki a zalai csapat. Az első húsz perc végén megszerezte a vezetést a ZTE, a válasz gyorsan jött hazai részről.

A félidő hajrájában egy 11-est Pupos biztos lábbal értékesített. A második félidő elején továbbra is lendületben maradt a vendégcsapat, és két perc alatt két gólt szerzett, ezzel eldöntötte a találkozót. A félidő közepén lőtt újabb találattal fölényessé tette sikerét a ZTE.

A vendég zalaiak végig irányították a találkozót, megérdemelten szereztek három pontot.

Pergel Andrea: - A lányok végig jól játszottak, a második félidőre helyzet kihasználásunk feljavult, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

ADA-Nova - Vasas Kubala Akadémia 1-1 (0-1)

Nova, 80 néző. Jv.: Lukács L. 

ADA Nova: Sebők V. - Horváth V. (Szokol), Molbnár, Gergelics C., Farkas, Szabó Zs., Németh, Köröcz, Szollár, Buncsák, Vitusz. Edző: szekeres Zoltán. 

Gólszerzők: Buncsák (71.), illetve Turcsányi (11.).  

Kiállítva: Köröcz (89.), Vitusz (94.). 

Az első félidőben a vendég fővárosiak szereztek vezetést és ebben a játékrészben  jobban is futballoztak a házigazda zalaiaknál. A második 45 percre aztán egészen más szellemben futott ki a Nova csapata, amely átvette az irányítást  és teljesen megérdemelten egyenlített. Ezen kívül a zalaiak még két kapufát is lőttek, így az első félidei nézőkből a másodikra   már hangos szurkolók lettek, akik biztatták a csapatot,  de maradt a döntetlen. A találkozó kissé paprikás hangulatban ért véget, és hazai oldalon két kiállítás  is történt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában