Rekordszámú nevező

2022.05.12. 07:00

Felvidéki fogat is indult a Zala megyei bajnokság nyitó fordulójában

Helyenként szemerkélő esőben rajtolt el a megyei lovas szezon. Az elmúlt hétvégén az egervári Szépmező Lovasudvar adott helyet a megyei fogathajtó-bajnokság nyitó fordulójának, ami rekordszámú nevezőt vonzott.

Gyuricza Ferenc

Pályán a Varga Boglárka által irányított fogat

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Szépmező Lovassport Egyesület által megrendezett 6. Egervári Hajszán 22 CAN-C, illetve hat CAN-D kategóriás fogat indult. A zalaiak mellé érkeztek fogatok Vas, Somogy és Veszprém megyéből, valamint a Felvidékről is. 

– Az Egervári Hajsza immár hagyományos évadnyitó Zalában – mondta a főszervező Szalai József. – Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan neveztek, illetve, hogy a közönség érdeklődése is egyre nő Zalában a fogathajtás iránt. 

A mezőnyt három versenyszám várta. Nyitásként a kétfordulós CAN-C (H2) akadályhajtásnak tapsolhatott a publikum. Itt az alapszakaszban négy hajtó nyújtott hibátlan teljesítményt, így a végső sorrendet összevetéssel döntötték el. Ebben a Vas megyei Főnix LE versenyzője, Geröly Tibor volt a legjobb, második helyen a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagja, a tavaly országos bajnok Szalár Róbert végzett, harmadik a marcali Bogyó Rodrigó, míg negyedik a hosszabb kihagyásból visszatérő, szintén zalalövői Lebics István lett. A CAN-D (H2) akadályhajtó versenyt Bogyó József nyerte, ebben a számban csupán két zalai hajtó, Németh Csaba és Varga Boglárka szerepelt. A nap végén megrendezett speciális pontgyűjtő versenyen – ahol bármelyik fogat indulhatott – ugyancsak Geröly Tibor volt a legjobb, majd a zalai versenyzők következtek, Szalár Róbert, Szalai József, Lebics István sorrendben. 

A Zala megyei lovas szezon május 28-án folytatódik, amikor a fogathajtók Petrikeresztúron, a díjlovasok pedig Keszthelyen, a Magyar Imre Emlékverseny 1. fordulójában mérik össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában