A tradíciók őrzői

2022.05.20. 20:52

Az 52. Göcsej-kupa jó eredményeket hozott

A több mint fél évszázados múlt is jelzi azt a tradíciót, amit a súlyemelők Göcsej-kupája képvisel, melyet az idén már 52. alkalommal rendeztek meg a zalai megyeszékhelyen. A viadal a Magyar Súlyemelő-szövetség rendszerében kiemelt versenyként van feltüntetve, nem véletlen ezért, hogy több utánpótlás-válogatott is dobogóra állt.

Kerkai Attila

Varga Martin Csongor, a ZTE SK versenyzője sikeres gyakorlat közben

Forrás: ZH

A ZTE Súlyemelő Klub tehát őrzi a hagyományt, és szervezésében rendezték meg az 52. Göcsej-kupa kiemelt egyéni súlyemelőversenyt a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Kilenc egyesületből érkeztek az indulók, az utánpótlás-válogatott több tagja is dobogóra lépett. Kiemelt versenyként itt is lehetett csúcsdöntésekkel próbálkozni, és négyszer igyekeztek meg­javítani a fennálló országos csúcsot, ezúttal eredménytelenül. Az immár több mint fél évszázados, nagy hagyományú kupasorozatot dr. Muhoray Árpád, az MSSZ masters bizottságának elnöke, a ZTE SK igazolt korelnök masters versenyzője nyitotta meg. Tolmácsolta Dobos Imre, az MSSZ elnöke jókívánságait, és emlékeztetett a súlyemelő sportág zalaegerszegi 1965-ös megalapítására, illetve a Göcsej-kupa versenysorozat elindítására az idei évben 80. születésnapját ünneplő Vörös Zoltán, a ZTE SK örökös tiszteletbeli elnöke által. Köszöntötte a versenyzőket, a sportvezetőket, érdeklődőket, a jelen lévő korábbi olimpikonokat (Márkus Erzsébet, Csengeri Kálmán, Takács Mária világbajnok) és Haragos Attila szövetségi kapitányt. 

A rendező ZTE SK két eme­lőt indított. Az ifjúsági korosztályban a 81 kg-os súlycsoportban Varga Martin Csongor 232 kg-os összetett eredménnyel (105, 127) első helyen végzett, szakítása (105 kg) pedig új egyéni rekord is. Rácz Gergő a juniorok 67 kg-os súlycsoportjában 187 kg-mal (82, 105) szintén első helyezést ért. 

Az egyéni versenyen a súlycsoportok első három helyezett versenyzői érmet és oklevelet kaptak. Külön díjazták és a Göcsej-kupáért kiírt versenyben is sorrendet hirdettek az úgynevezett ROBI-pontok alapján, vagyis a legértékesebb eredmények terén. 

Férfiak: 1. Stavarsz Ádám (Tatabányai SC) 311,67 pont, 2. Papp Géza (Haladás VSE) 245,65, 3. Bunász Gábor (REAC SISE) 220,58. 

Nők: 1. Vencel Andrea (Körmendi Impulzus SE) 101,28 pont, 2. Takács Szelina (Haladás VSE) 82,15, 3. Trasszer Vivien (Pécs SE) 63,80. 

Az érmeket és az elismeréseket Takács Tamás, a ZTE SK elnöke, valamint dr. Muhoray Árpád, a versenybíróság elnöke adta át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában