Bennmaradtak a női Extraligában

2022.05.20. 21:52

A 10. helyen zárt a Kanizsa Sörgyár SE

Soltvadkerten rendezték a női asztalitenisz Extraliga utolsó három fordulóját. A Kanizsa Sörgyár SE csapata ezúttal nem szerepelt jól, mindegyik meccsén kikapott, így a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

Benedek Bálint

A Soltvadkerten rendezett fordulóban szereplő csapat: Radmila Tominjak, Vejnovic Ivana, Kovács Melánia

Forrás: ZH

A pontvadászat legerősebb hármasa, a házigazda Soltvadkert, a Kecskemét és a tavalyi bajnok Budaörs ellen a sörgyáriaknak nem sok esélyük volt, de nagyon igyekeztek bizonyítani. 
Kanizsa Sörgyár SE–Soltvadkert 4:6 
Győztek: Tominjak 2, Vejnovic 1, Tominjak–Vejnovic. 
A mérkőzés a kanizsai páros diadalával indult, majd Tominjak győzelmeivel folytatódott. Ezt követően viszont érvényesült a papírforma, hiá­ba küzdöttek a sörgyáriak, végül kikaptak. 
Kanizsa Sörgyár SE–Kecskeméti Spartacus 4:6 
Győztek: Tominjak 2, Vejnovic 2. Csapatvezető: Jakabfi Imre. 
A harmadik helyen álló Kecskemét dolgát szerették volna megnehezíteni, s elkerülni a nagyon sima vereséget. Ezt elérték, hiszen a kanizsai legjobbak remekeltek, de a bravúr elmaradt. 
SH-ITB Budaörsi SC– Kanizsa Sörgyár SE 7:0 
Ősszel sikerült a buda­örsi csapatot meglepniük a ka­ni­zsaiaknak, és közel álltak a döntetlenhez. A mostani meccsen látszott, hogy az éllovas gárda nem akart még egyszer ugyanabba a hibába esni, esélyt sem adtak ellenfelüknek. 
Jakabfi Imre, a Kanizsa Sör­gyár SE csapatvezetője így értékelte a zárást: 
– Az erőviszonyok ismeretében kevés esély volt a pontszerzésre. A vereségekkel visszacsúsztunk a nyolcadikról a tizedik helyre. Azonos pontszámmal álltunk a Szekszárddal, de az egymás elleni jobb eredmény miatt ők lettek a kilencedikek. Mi megelőztük a Nyíregyházát és a Békést, vagyis teljesítettük a tervünket, hiszen sikerült a bennmaradás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában