WKF karate magyar bajnokság

2022.04.29. 19:51

Zalai karatékák bajnoki dobogón

Három zalai klub is részt vett és mindhárom érmet is szerzett az UTE Jégcsarnokában megrendezett idei WKF karate magyar bajnokságon, ahol hatvan egyesület több, mint ötszáz versenyzője küzdött a minél jobb helyezésekért.

Kerkai Attila

A ZSKE két bajnoki érmes versenyzője

Forrás: ZH

A kétnapos esemény első napján a 14 éven aluli utánpótlás kategóriák  küzdelmei zajlottak,  másnap a kadet, a junior,  az U21 és felnőtt versenyszámok következtek, valamint a para-karatésok is bemutatták tudásukat. 

A Toriki KHKE küldöttségének tagjai
Forrás: ZH

A zalaegerszegi Toriki KHKE  az U14 és kadet kategóriákban négy  karatést indított az eseményen, akik  egy ezüstéremmel, illetve egy negyedik és egy  ötödik helyezéssel (valamennyien küzdelemben, azaz kumitében indultak) tértek haza erről a rangos eseményről.  Farsang  Attila  (55 kg) állhatott dobogóra, Pekovics Jázmin (48 kg) 4., Osbáth Lora (54 kg) 5. lett.  Felkészítő: Takács Ferenc, Takács Virág Vivien. 

A Zalaegerszegi  Shotokan Karate Egyesület  két sportolót indított a kadet korosztályban és mindketten érmet szereztek.   Lőcsei Fanni Lili formagyakorlatban  bizonyult bronzérmesnek, aki az 54 kg-osok mezőnyében  küzdelemben is az értékes 5. helyezést szerezte meg. Horváth Jókus Vivien  szintén az 54 kg-osok mezőnyében szerepelt, aki  küzdelemben állhatott fel a dobogó harmadik fokára, azaz bronzérmet szerzett. Felkészítő: Molnár Tamás. 

Keszthelyi karatékák edzőjükkel
Forrás: ZH

Zala megyét keszthelyi karatékák is képviselték, valamennyien a Zen Shotokan Karate SE képviseletében. A Balaton-partiaknak is jutott érem, hiszen  a 10-11 éves korosztályban indult Tury Barnabás (35 kg)   küzdelemben  bronzérmet nyert a rangos eseményen. Ugyancsak a 10-11 éves korosztályban és küzdelemben Mayerhoffer Méri (43 kg) és Riabov Zakhar (40 kg) egyaránt az ötödik helyen végzett. Felkészítő edzők: Partics Roland Hunor és Mialkó Zsuzsanna Lilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában