A hétközi találkozót gyorsan eldöntötte a maga javára a zalai együttes

2022.04.06. 20:00

Magabiztosan nyert a ZTE NKK

A női kosárlabda amatőr NB I. Piros csoportjában az UNI Győr SZESE együttesével hétközi mérkőzést játszott a ZTE NKK. A hazaiaknál nem volt NB I.-es visszajátszó, így már a találkozó elejétől nagy fölényben játszottak a vendégek a kevés ellenállást tanúsító hazaiakkal szemben, és megérdemelten nyertek.

Jóna István

Horváth Fruzsina (10) remek napot fogott ki.

Fotó: Pezzetta Umberto

UNI Győr SZESE–ZTE NKK 39-91 (9-22, 11-27, 4-26, 15-16) 
Győr, egyetemi csarnok, jv.: Tóth, Rokob. 


ZTE NKK: Kovács 21/15, Frindt 8, Horváth Fru. 11, Horváth Fa. 7, Pap 18. Csere: Ács 9, Óházy 6, Szórád 5, Soós, Molnár 6. Edző: Czukor Bence. 
 

 

Remekül kapta el a rajtot a zalai együttes, hiszen az 5. percben 13-0-ra vezetett. A hazaiak a 6. percben szerezték első pontjaikat, de nem vett vissza a lendületből a ZTE NKK, és fokozatosan növelte előnyét. A negyed krónikájához tartozik, hogy Soós Dorinának aláfordult a bokája, korán kiesett a játékból, és később sem tudott visszatérni a pályára. A vendégek csapatkapitánya, Kovács Georgina a 12. percben szerezte első pontjait, de aztán gyorsan rákapcsolt, és szorgosan gyűjtögette a kosarakat. A nagyszünet után is irányította a mérkőzést a ZTE NKK. A fiatal Horváth Fruzsina eredményesen és hasznosan játszott (11 pont/18 lepattanó). Nem engedtek ki továbbra sem a zalaiak, és mindössze négy pontot engedélyeztek a negyedben a Győrnek. A zárónegyed már csak formaság volt, és Czukor Bence vezetőedző a fiataloknak is több lehetőséget adott. 
A ZTE NKK végig vezetve, megérdemelten nyerte meg a találkozót. 

 


Czukor Bence: Azt a játékot tudtuk játszani, amit elterveztünk. Ez a találkozó jó főpróba volt számunkra a szombati, Szekszárd elleni bajnokira. A Győr pedig készül az egyetemi bajnokság döntőjére, amihez sok sikert kívánunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában