A Tungsram SE férfi együttese szinte már csoportbajnok

2022.04.06. 18:44

Hévízi siker a zalai kézilabda-rangadón

Ezúttal Nagykanizsára összpontosult a figyelem a női és férfi kézilabda NB II.-ben. Egy újabb lépést tett a Tungsram SE férfi csapata a Délnyugati csoport elsőségéért, míg a nőknél a kanizsai megyei rangadón a Hévíz a győzelmével ellépett kissé nagykanizsai riválisától.

KL

Holczbauer Zsófia a hévíziek egyik legjobbja volt, akivel szemben a képen éppen a kanizsai Majoros Virág (68) próbál védekezni.

Fotó: Gergely Szilárd

Dél-nyugati csoport, férfiak:

Tungsram SE – Kalocsai KC 37-21 (20-7)

Nagykanizsa, 160 néző. Jv.: Ritter, Sörös.

Tungsram: Szabó M. - Kovacsics 8, Szabó G. 7/3, Füstös 6, Hári 1, Péter 3, Sass 6. Csere: Gelencsér A. (kapus), Kiss G. 1, Balassa 1, Baranyai Zs. 1, Csalló, Marics, Balogh P. 3, Szöbölődi. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Az NB II Dél-nyugati csoportjában biztosan listavezető kanizsai csapat maximálisan betartotta az előzetesen elgondoltakat, s miként azt a játékos-edző Csalló Ádám elmondta: jól működött a kapus és a sánc kapcsolata a kalocsaiak ellen. Összességében is jó formát mutattak a dél-zalaiak, és minden esély megvan arra, hogy mindez a következő meccsig kitartson, s lényegében a bajnoki címét a TSE megvédje.

Jók: Szabó M., Kovacsics, Szabó G., Füstös, Sass.

 

 

Dél-nyugati csoport, nők:

Tungsram SE – Hévízi SK 27-29 (12-17)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Tungsram SE: Dudora – Szmodics V. 3, Szabó E. 8/1, Horváth A. 5, Füstös 4, Kovács B. 4/3, Szmodics D. Csere: Tóth V. (kapus), Ács, Andor, Csivre E., Csivre V., Kálovics E., Kovács D., Majoros 3/3. Edző: Baranyai Zsolt.

Hévízi SK: Horváth Sz. - Burghardt V. 9, Pem 1, Burghardt L. 4, Holczbauer 7/2, Balogh B. 3, Fekete L. Csere: Marácz, Csamangó 5, Holczer, Borsi B. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

 

A megyei rangadó keretében két tabella-szomszéd találkozott. A  kanizsaiak azzal a céllal küzdöttek, hogy a három pont különbség egyre olvadjon, a hévíziek sikere viszont egy nyugodtabb előnyt jelentett számukra a továbbiakat illetően. A vendégek soraiban többeknek  ismerős lehetett a közeg, bár, a helyszínre nézve ez aligha igaz, mivel immár a két fél a Kanizsa Arénában mérkőzhetett. A találkozó lélektanához mintha a fürdővárosiak alkalmazkodtak volna jobban, lévén kanizsai oldalon például a kapusteljesítmény ezúttal elmaradt a korábbiaktól. Az első harminc perc nem tükrözte azt, hogy a Tungsram kimondottan bő kerettel vágott neki a meccsnek, a HSK kispadja ugyanakkor éppen az ellenkezőjét mutatta. A második harminc perc már kissé másképp festett, de a dél-zalaiak csak zárkózni tudtak ellenfelükhöz. A Hévíz az egész találkozón alig lőhetett hetest, igaz kettőből kettőt értékesített, míg a vendéglátók négyet egyszerűen kihagytak, s ez ilyen helyzetben főleg nem fért bele.

Jók: Szabó E., Horváth A., illetve Burghardt V., Holczbauer, Csamangó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában