Jókor jött a ZTE sikere

2022.04.27. 17:57

Biztosan győzött Nován a női labdarúgó NB II. éllovasa

A női labdarúgó NB II nyugati-csoport 26. fordulójában mindkét zalai együttes hazai pályán szerepelt. Ezúttal csak a ZTE FC ünnepelhetett sikert, mely ráadásul közvetlen riválist győzött le.

Kerkai Attila, Bedő István

Harsányi Andrea (a labdával) szerezte a ZTE mindkét gólját Fotó: archív/Katona Tibor

ZTE FC – Külker SC 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kasza Kitti.
ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Császár F., Pupos (Bánfi), Luczi, Nyári, Grubits, Tóth K., Harsányi, Takács (Hetyei). Edző: Pergel Andrea.
Gólszerző: Harsányi (34., 67.).
Az elmúlt fordulókhoz képes a ZTE  FC most a támadásokra helyezte a hangsúlyt. A házigazdák többször veszélyeztettek az első félidőben és  a játékrész hajrájában Harsányi használta ki a vendégvédők hibáját. A második 45 perc során nagyobb sebességre kapcsolt a fővárosi csapat, többet támadott, a ZTE viszont jól védekezett,  és egy  kontraakció végén harsányi Andrea második találatával bebiztosította győzelmét. 

A végig fegyelmezett játékot produkáló zalaiak megérdemelten nyerték a találkozót.
Pergel Andrea:  "Gratulálok a lányoknak, ezen a napon a győzelmet jobban akaró csapat nyert."

ADA Nova- Szekszárdi UFC 0-3 (0-2) 

Nova, 70 néző. Jv.: Pap. 

ADA-Nova: Sebők V. - Molnár, Gergelics C., Farkas, Szabó Zs., Németh, Berkes, Szokol (Szentes), Szollár,  Buncsák. Edző: Szekeres Zoltán. 

Gólszerzők: Kiss (8.), Nagy-Cseke (31.), Kágyi (51.).  

A nyugati-csoport éllovasa és a feljutásért harcban lévő Szekszárd volt a novaiak vendége, így eleve nehéz mérkőzésre számíthattak a zalaiak. Az őszi szezonban az újonc novaiak bravúr pontot értek el Szekszárdon, ezúttal viszont már a mérkőzés elején hátrányba kerültek.  Később is a vendégek  támadtak veszélyesebben, így a találkozó nem egészen egy óra játékidő után gyakorlatilag eldőlt. 

Az esélyesebb csapat győzött, az ADA Nova pedig készülhet az újabb hazai mérkőzésére, amikor vasárnap a Vasas Kubala Akadémia lesz a vendége. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában