Óriási bravúr

2022.03.26. 19:13

Szegeden lett bajnok a ZTK-FMVas!

Az utolsó fordulót rendezték meg a tekézők Szuper Ligájában. A ZTK-FMVas férfi csapata az örök rivális Szegedi TE otthonában lépett pályára. A zalaiak fogadkoztak, hogy megkísérlik a bravúrt, az otthonában több év óta veretlen Tisza-partiak ellen. Az egerszegiek edzőjük, Fehér László nélkül utaztak el. A mester a találkozó előtt egy nappal belázasodott, és nem tarthatott a csapattal. A játékosok edzőjük nélkül is végre hajtották a bravúrt, bajnokok lettek.

Bedő István

Nemes Attila extrán dobott

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap Archívum

Zengő Alföld Szegedi TE–ZTK-FMVas 2:6 (3634:3692)

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Kiss N. 639 – Kozma 583, Fehér B. (Ivanyik) 548 – Pintér 603, Karsai D. 583 – Nemes 679, Zapletán 656 – Fehér Z. 603, Brancsek 604 – Kakuk 612, Karsai L. 604 – Járfás Sz. 612.

Az első pároknál egy-egy meccspontot szerzett mindkét csapat, a faelőny mindössze egy fa volt a Tisza-partiaknak. A második sorban alapozta meg sikerét a zalai együttes, Nemes extrán dobott, és több mint 40 fás előnyre tett szert a vendégcsapat. A záró körben mindkét zalai játékosnak nyernie kellett, hogy esély legyen a bajnoki címre. Kakuk és Járfás Sz. keze nem remegett, nyertek, miként a csapat is. Jött a számolgatás, mivel Egerszegen a Szeged győzött 6:2-re. A szegedi találkozón a szett pontok 12:12 mutattak, Egerszegen egy szett ponttal a ZTK FMVas bizonyult jobbnak. Az egyetlen szett pontocska bajnoki címet ért a zalaiaknak.

Ifjúsági: Zengő Alföld Szegedi TE–ZTK FMVas 0:4 (1145:1171). Egyénileg: Borsos 595, Oswald 576.

 

Kozma Károly, a ZTK-FMVas játékosa: – Végig koncentráltan, egymást segítve játszottunk. Hatalmas küzdelemben, kiélezett csatában megérdemelten nyertünk, és lettünk bajnokok.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában