Bronzérmes és egy döntős helyezés

2022.03.24. 19:52

Nemzetközi viadalokon léptek pástra a ZVE tőrözői

Újabb két helyszínen léptek pástra, méghozzá nemzetközi viadalokon a ZVE tőrözői.

Kerkai Attila

Soós Luca (jobbról a második) a dobogósokkal

Forrás: Zalai Hírlap

A fiatalabbak a szlovákiai Somorján versenyeztek, ahol az U11-es korcsoportban a ZVE fiatal vívója, Soós Luca egész napi szép vívással a dobogó harmadik fokára állhatott és lett bronzérmes. 

 

A Magyar Kupa felnőtt női és férfi tőrversenyét – ami egyben európai U23 körverseny is volt –, a Honvéd vívótermében tartották, természetesen nemzetközi mezőnnyel. 

 

A felnőtt vívók mellett indulhattak a sokkal fiatalabb tőrözők is, s ezt a lehetőséget a ZVE is kihasználta. A legjobban Wolf Ádám szerepelt, aki a későbbi bronzérmestől szoros asszóban kapott ki, és a hetedik helyezést szerezte meg a nyolcas döntőben (Simon Kristóf 37. lett). 

 

A többi egerszegi induló nagyon fiatalnak számított a felnőtt mezőnyben, így Simon Borbála (49., újonc), Antal Kata (63., újonc), Szabó Bálint (40., serdülő), Bagosi Bendegúz (42., kadet), Benedek Csongor (58., kadet) és Szabó Bence (64., serdülő) is elsősorban tapasztalatokat szerzett ebben a mezőnyben. 

 

A hét végén pedig idehaza bizonyíthatnak már a ZVE versenyzői. A ZVE rendezi meg ugyanis a III. Notre Dame Kupát, amely a Fülöp Mihály Magyar Kupa újabb állomása lesz a gyermek, az újonc és a serdülő korosztályú tőrözőknek. A viadalt péntektől vasárnapig rendezik meg az Iván Dental Vívócsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában