Fókuszban a korosztályos Európa-bajnokságok

2022.03.01. 19:07

Kvalifikációs versenyen vettek részt a zalai karatékák

Az első kvalifikációs versenyt jelentette a hazai karatésoknak a nagy hagyományokkal bíró és rangos nemzetközi Tatami Kupa. A szigetszentmiklósi erőpróbán egerszegi klubok is indultak.

Kerkai Attila

Osbáth Lora és Takács Virág Vivien

Forrás: Zalai Hírlap

A helyi sportcsarnokban 15 ország képviselői gyűltek össze több, mint 700 versenyzőt felvonultatva. A viadal keretében a hazai karatékák a 2022-es kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságra kezdhették el gyűjteni a kvalifikációhoz szükséges pontokat.


A zalaegerszegi Toriki KHKE három versenyzővel indult, Osbáth Lora és Osbáth Hanna, valamint Farsang Attila is a 12-13 éves korcsoportban lépett tatamira. Osbáth Hannánál az eredmények a vártnál gyengébbre sikerültek, ami betudható annak, hogy a felkészülésébe nem várt nehézségek is közbeszóltak, Farsang Attila pedig újoncként, jól felkészülten érkezett a megmérettetésre, és csak hajszálon múlt a továbbjutása. A Toriki KHKE legeredményesebb versenyzője Osbáth Lora volt, aki négy győztes mérkőzés után döntőzhetett, ám ott kikapott, így a dobogó második fokára léphetett fel. A Toriki KHKE versenyzőit Takács Virág Vivien másodedző kísérte és segítette a viadalon.

Lőcsei Fanni Lili
Forrás: Zalai Hírlap


A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület részéről Lőcsei Fanni Lili vette fel a harcot a riválisokkal a kadet korosztályban, ahol már lehet kvalifikálni az Eb-re. Formagyakorlatban az értékes, pontszerző 5. helyen végzett, és csak alig maradt le a dobogóról. Edzők: Molnár Tamás, Nagy Botond.


A kvalifikációs sorozat következő állomása a horvátországi Grand Prix Croatia lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában